Jusufspahić kod Vučevića: Odlična saradnja Islamske zajednice i Novog Sada

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jusufspahić kod Vučevića: Odlična saradnja Islamske zajednice i Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas muftiju srbijanskog Muhameda Jusufspahića ukazao na odličnu saradnju izmedju Islamske zajednice Srbije i grada Novog Sada.

- Gradska vlast je uvek spremna da učestvuje u rešavanju problema pripadnika svih verskih zajednica u gradu, kao i da inicira zajedničke aktivnosti i projekte na obostranu korist i zadovoljstvo - rekao je Vučević.

Tokom razgovora, Vučević i Jusufspahić su se složili da u multietničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i multikulturalnom gradu kakav je Novi Sad, sa mnogo različitih vera, nacija i kultura, uvek treba težiti promovisanju mira, ljubavi, medjusobne tolerancije kako bi se omogućio lagodan suživot i uvažavanje svih verskih zajednica u gradu.

Nakon prijema kod gradonačelnika, muftija Jusufspahić je posetio i Univerzitet u Novom Sadu gde se sastao sa rektorom Dušanom Nikolićem, a nakon toga su planirane i posete Vladiki Irineju i predsedniku Privredne komore Novog Sada Draganu Lukaču.

Muftija Jusufspahić uskoro preuzima dužnost ambasadora Srbije u Saudijskoj Arabiji, a u okviru odlazeće posete, pre dolaska u Novi Sad, posetio je i opštinu Šid, gde je sa saradnicima prisustvao dodeli 250 obroka Islamske zajednice Srbije izbeglicama u prihvatnom centru u Adaševcima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.