Jugoremedija: Novo okupljanje radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2014, 02:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugoremedija: Novo okupljanje radnika

Bivši radnici, akcionari i poverioci Jugoremedije okupiće se danas ispred te fabrike, najavio je predsednik odbora poverilaca Jugoremedije Vladimir Pecikoza.

Sa protesta, kako se navodi, uputiće se zahtev zrenjaninskom sudu za ukidanje stečaja u Jugoremediji.

Fabrika lekova je u stečaju već godinu i po dana.

Najnovija procena pokazala je da to preduzeće vredi 68 miliona evra, dok je pre otvaranja stečaja, vrednost kompanije bila procenjena na samo 22 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << miliona evra.

Radnici su pokrenuli tužbu protiv države za naknadu materijalne štete i izgubljenu dobit Jugoremediji od oko 110 miliona dinara.

Tužba je iz privrednog suda u Beogradu prebačena u sud u Zrenjaninu.

Presudom je odlučeno da Republika Srbija nije odgovorna za tu štetu iako u Jugoremediji ima 42 odsto vlasništva, kao ni Agencija za privatizaciju, ni Akcijski fond, koji su zastupali firmu jer, kako se objašnjava, nisu istupali u ime Republike Srbije.

Najavljeno je i da će predmet Jugoremedije biti pokrenut pred Apelacionim sudom, s ciljem da se otvori rasprava o tom slučaju i da se pred tim sudom iznesu dokazi.Radnici ujedno traže i da ostanu suvlasnici fabrike i da nastave da rade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radnici:Obustaviti stečaj u Jugoremediji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2014

Bivši radnici, akcionari i poverioci fabrike lekova Jugoremedia okupili su se danas pred tom fabrikom u Zrenjaninu i uputili zahtev zrenjaninskom sudu da se obustavi stečaj u toj firmi, izjavio je danas Tanjugu predsednik odbora poverilaca Jugoremedije, Vladimir Pecikoza...On je istakao da je zahtev...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.