Javni radovi u opštini Ada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2011, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni radovi u opštini Ada

ADA -

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović obišao je danas javne radove u Gradskom parku u opštini Ada, u kojima je angažovano pet osoba sa invaliditetom i jedan personalni asistent.

Jovanović je istakao da su javni radovi za osobe sa invaliditetom organizovani prvi put u 2011. i da je kroz 121 projekat u Srbiji zaposleno više od 1.300 ljudi.

Vrednost radova je 1,2 miliona dinara, a opštini Ada odobrena su još tri javna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rada čija je vrednost oko 4,4 miliona dinara, i na kojima su angažovane 22 osobe.

"Javni radovi su samo jedna od mera kojima Nacionalna služba za zapošljavanje nastoji da doprinose poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom. Od početka primene Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom na području koje pokriva Filijala Kikinda zaposleno je više od 350, a na nivou cele Srbije više od 6.000 osoba sa invaliditetom“, rekao je Jovanović.

On se sastao i sa predsednikom opštine Ada Zoltanom Bilickim i pokrajinskim sekretarom Miroslavom Vasinom, sa kojima je razgovarao o uspešno realizovanim aktivnim merama zapošljavanja u toj opštini i mogućnostima dalje saradnje NSZ, lokalne samouprave i privrednika.

Nakon sastanka, Jovanović prisustvovao potpisivanju ugovora između predsednika opštine i privrednika opštine Ada, o dodeli sredstava iz opštinskog budžeta za novo zapošljavanje.

Jovanović je posetio i preduzeće "Adanko" koje je preko NZS-a, kroz subvenciju za otvaranje novih radnih mesta, zaposlilo pet lica, a kroz program "Prva šansa" zaposlilo jednog radnika.

Ove godine je iz Budžetskog fonda izdvojeno 800 miliona dinara za programe - subvencije zarada za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva, refundacije troškova za prilagođavanje radnih mesta, refundacije zarada za radnu asistenciju, subvencije za otvaranje novih radnih mesta, obuke za poznatog poslodavca i subvencije za samozapošljavanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kroz projekte javnih radova zaposleno više od 1.300 ljudi

Izvor: EMportal, 12.Sep.2011

Ove godine su prvi put organizovani javni radovi za osobe sa invaliditetom i kroz 121 projekat zaposleno je više od 1.300 ljudi, izjavio je danas direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Dejan Jovanović.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.