I danas temperatura do 41 stepen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2012, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I danas temperatura do 41 stepen

NOVI SAD -

U Srbiji će i danas biti veoma toplo, s najvišom temperaturom od 32 stepena na severu do 41 stepen na istoku i jugoistoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura biće od 16 do 26 stepeni. Duvaće slab i umeren vetar, povremeno i jak severozapadni. Samo na severu i zapadu zemlje očekuje se malo svežije vreme.

U Novom Sadu će biti pretežno sunčano i toplo vreme, s jutarnjom temperaturom oko 25 stepeni i najvišom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dnevnom oko 34 stepena.

Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar.

Tokom ove sedmice biće pretežno sunčano. Od srede su uz lokalni razvoj oblačnosti mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavina, uglavnom na zapadu i jugu Srbije.

Do nedelje će maksimalna temperatura biti u postepenom padu sa maksimalnih 35 stepeni do 24 stepena, a zatim u postepenom porastu.

U Novom Sadu će u istom periodu biti pretežno sunčano, prvo s postepenim padom temperature, do 26 stepeni, a zatim ponovo toplije.

Biometeorološka prognoza za danas

Usled očekivanog prolaska slabo izraženog fronta na severu zemlje osobe s osetljivim nervnim sistemom mogu imati tegobe. Mogući su pospanost, glavobolja i bolovi u mišićima. U ostalim krajevima ekstremni termički uslovi i dalje zahtevaju oprez svih hroničnih bolesnika i osetljivih osoba.

Zbog visokih vrednosti UV indeksa, neophodno je adekvatno odevanje i izbegavanje boravka na otvorenom, naročito u periodu od 10 do 17 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I danas nas čeka pakao od vrućine

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2012

U Srbiji će i danas biti veoma toplo, s najvišom temperaturom od 32 stepena na severu do 41 stepen na istoku i jugoistoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Nastavak na Vesti-online.com...

Danas toplo, u Beogradu "samo" +34

Izvor: B92, 07.Avg.2012

Beograd -- U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, na severu i zapadu svežije, a u ostalim krajevima veoma toplo...Jutarnja temperatura biće od 16 C do 26 C, a najviša dnevna od 32 C na severu do 41 C na istoku i jugoistoku. Vetar će biti slab i umeren, povremeno i jak severozapadni...U Beogradu...

Nastavak na B92...

U Podgorici 43,5 stepena

Izvor: Mondo, 07.Avg.2012

U Podgorici je danas u 16 časova izmerena temperatura od 43,5 stepena, a kako je objavio republički Hidrometeorološki zavod, u 17 časova temperatura je u glavnom gradu Crne Gore iznosila 42,7 stepeni...Foto: www.podgorica.me..U isto vreme, u Herceg Novom je bilo 39,2, a u Ulcinju 39,4 stepena...Najsvežije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.