Humanitarna pomoć za ugrožene u 11 opština Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna pomoć za ugrožene u 11 opština Vojvodine

Pokrajinska vlada je i ove godine za najugroženije stanovnike u 11 opština u Vojvodini obezbedila humanitarnu pomoć. Pomoć su prvi  dobili socijalno ugroženi stanovnici Malog Iđoša, ali će narednih dana ta pomoć stići u još deset opština u Vojvodini.

"Humanitarna pomoć je uvek dobrodošla ali je posebno važna u zimskom periodu. Na teritoriji Vojvodine inače u 24 opštinske organizacije Crvenog krsta funkcioniše program Narodne kuhinje, preko koje se svakodnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hrani više od 9 hiljada ljudi. Na teritoriji opštine Mali Iđoš priprema se 400 obroka nedeljno i hranu dobija više od 80 dece", ističe Vladimir Tauzović, sekretar CK Mali Iđoš.

Humanitarnu pomoć socijalno ugroženim porodicama obezbedila je Vlada Vojvodine preko Direkcije za robne rezerve.

"Vlada Vojvodine se odlučila za ovaj potez u 11 opština, koje nemaju dovoljno sredstava za pomoć socijalno ugroženom stanovništvu. Paket koji teži 18 kilograma u sebi sadrži suhomesnate proizvode, ali i osnovne namirnice kao što su ulje, brašno i šećer", kaže Novka Mojić, podsekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju

U Malom Iđošu ističu da je broj socijalno ugroženih sve veći i da pored svih napora u vreme ekonomske krize nije moguće obezbediti pomoć za sve. U tom smislu paketi koje je obezbedila Vlada Vojvodine barem na jedan kraći period rešavaju ovaj gorući problem u Opštini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.