Gužve na graničnim prelazima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2011, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na graničnim prelazima

HORGOŠ -

Zbog dugih zadržavanja na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom, Auto-moto savez Srbije jutros savetuje vozačima da koriste prelaze Kelebija ili Bački Breg, a veći broj vozila i duža zadržavanja očekuju se i na prelazima Gradina sa Bugarskom i Batrovci sa Hrvatskom.

Na graničnim prelazima čeka se od 30 do 60 minuta, osim na Horgošu, gde se na izlazu iz Srbije putnička vozila zadržavaju oko četiri sata, a na ulazu u Srbiju tri do četiri sata, pa se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vozačima preporučuje da koriste prelaze Kelebija i Bački Breg.

Na prelazu Gradina sa Bugarskom, trenutno vreme zadržavanja na ulazu u Srbiju je oko sat vremena, ali se iz pravca Bugarske očekuje jak priliv vozila, tako da će se vreme zadržavanja tokom dana produžiti.

Na prelazu Batrovci sa Hrvatskom se na izlazu iz Srbije čeka od 60 do 90 minuta dok se na ulazu u Srbiju beleže zadržavanja do sat vremena, ali se tokom dana i na ovom prelazu očekuje veći priliv vozila.

Saobraćaj u Srbiji se odvija po mokrim kolovozima zbog povremenih pljuskova na teritoriji cele zemlje.

Zbog interventne popravke mosta na magistralnom putu M/17.1, deonica od graničnog prelaza Bezdan ka Hrvatskoj od 7. juna do 31. avgusta saobraćaj se preko mosta obavlja naizmenično jednom trakom uz semaforsku signalizaciju.

Na deonicama trasiranim kroz stenske useke i klisure učestala je pojava odrona. Najčešće, odroni se dešavaju na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

Na mostu preko Dunava kod Beške na autoputu E-75 Beograd-Novi Sad saobraćaj će se obustavljati u ponedeljak 1. avgusta i u utorak, 2. avgusta od 9.00 do 10.30 i od 13.00 do 14.30 sati.

Zbog radova na novoj Dobanovačkoj petlji zatvoreno je isključenje sa autoputa E-75 u smeru Beograd-Šid na Obilaznicu oko Beograda (ka Ibarskoj magistrali).

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji Zrenjaninske petlje na autoputu E-75, od 1. jula za saobraćaj je zatvoreno isključenje iz pravca Subotice ka Novom Sadu. Alternativa je Temerinska petlja.

Usled rekonstrukcije Zrenjaninske petlje, od 27. jula je za saobraćaj biti zatvoreno uključenje na autoput iz pravca Zrenjanina ka Subotici. Alternativni pravac za sva vozila iz smera Zrenjanina ka Subotici je isključivo preko Temerinske petlje.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, deonica Selište-Lubnica, te ima povremenog obustavljanja saobraćaja uz korišćenje alternativnog puta preko Bora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Horgošu i do četiri sata čekanja

Izvor: Mondo, 31.Jul.2011

Zbog dugih zadržavanja na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom, Auto-moto savez Srbije savetuje vozačima da koriste prelaze Kelebija ili Bački Breg, a veći broj vozila i duža zadržavanja očekuju se i na prelazima Gradina sa Bugarskom i Batrovci sa Hrvatskom.

Nastavak na Mondo...

Do Mađarske nikako preko Horgoša

Izvor: B92, 01.Avg.2011, 11:10

Na graničnom prelazu Horgoš se na izlaz čeka po pet sati, a na ulaz u zemlju od tri do četiri sata...Zbog ovako dugih zadržavanja na Horgošu, vozačima iz AMSS savetuju da koriste prelaz Kelebija gde se na prolaz u oba pravca čeka oko 30 minuta...Na izlasku iz Srbije kod Horgoša se najviše zadržavaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.