Gradonačelnik Berlina najavio ostavku posle 13 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2014, 06:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Berlina najavio ostavku posle 13 godina

Gradonačelnik Berlina, Klaus Voverajt, čija je reputacija doživela napade povodom spora o izgradnji novog međunarodnog aerodroma, u utorak je rekao da će podneti ostavku.

Voverajt, poznat po svojoj harizmaticnosti i po tome što je prvi gradonačelnik Berlina koji se deklarisao kao homoseksualac, novinarima je rekao da će podneti ostavku 11. decembra, nakon više od 13 godina upravljanja Berlinom.

Smatra se da je Voverajt veoma doprineo tome da Berlin postane vrhunska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << turistička destinacija.

On je autor slogana "Siromašan, ali seksi", koji je pomogao u privlačenju mladih iz svih delova sveta u noćni život u Berlinu, pri čemu su isticani niske cene.

Voverajt je dodao da je zahvalan jer je bio gradonačelnik u vreme kada je "Berlin postao međunarodna metropola".

Njemu je ostalo još dve godine mandata, ali je objasnio da mu je upravljanje gradom otežano zbog kontinuiranih spekulacija u vezi sa njegovom budućnošću i padom popularnosti.

"Odluka nije bila laka", rekao je Voverajt, član Socijaldemokratske partije, i dodao da "najvećim porazom" smatra to što još nije otvoren aerodrom "Vili Brant" koji je planiran za Berlin.

Otvaranje tog aerodroma prvo je bilo najavljeno za kraj 2011. godine, ali je to konstantno odlagano i još se ne zna kada će aerodrom biti otvoren.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.