Foto konkurs Ugledaj, uhvati i ovekoveči svetlost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2015, 06:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foto konkurs "Ugledaj, uhvati i ovekoveči svetlost"

U okviru obeležavanja Međunarodne godine svetslost 2015, Nacionalni komitet za obeležavanje MGS otvorio je konkurs za fotografije koje na najlepši, najoriginalniji i najupečatljiviji način dočaravaju svetlosne efekte koji nas okružuju. Konkurs je otvoren do 31. maja.

Na fotografijama mogu da budu pojave iz prirode, svakodnevnog života, umetnosti ili fenomeni proizašli iz eksperimenata.

Najkreativnije fotografije će biti odabrane putem javnog glasanja na zvaničnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Facebook stranici Međunarodne Godine Svetlosti po principu jedan glas - jedan lajk.

Autori fotografija sa najvećim brojem lajkova će biti nagrađeni interesantnim nagradama i svoje radove će moći da izlože u okviru istoimene izložbe „Ugledaj, uhvati i ovekoveči svetlost“ koja će se održati krajem avgusta u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu.

Pored prvorangiranih, na izložbi će biti predstavljeno i ostalih trideset fotografija koje su se rangirale redom prema broju osvojenih glasova.

Pravo učešća na konkurs imaju svi zainteresovani sa teritorije Republike Srbije.

Prijava na konkurs treba da sadrži ime i prezime autora/autorke, radno mesti, odnosno fakultet, kontakt podatke, fotografiju (do dve) sa nazivom. Uz fotografije treba dostaviti i tekst do pet rečenica koji objašnjava značaj svetslosti u prizoru predstavljenom na fotografiji.

U slučaju da autor želi da fotografija bude štampana za predstojeću izložbu, fotografije moraju biti u elektronskom formatu, minimalne dimenzije do 3000px po dužoj strani, U ostalim slučajevima, fotografije će biti prikazane preko projektora.

Prijave se dostavljaju putem mejla fotokonkurs2015@gmail.com .

Konkurs je otvoren do 31. maja, a rezultati će biti poznati 30. juna.

Međunarodna Godina Svetlosti (MGS) je globalna inicijativa čiji je cilj da građanima sveta ukaže na važnost svetlosti i optičkih tehnologija u njihovim životima zarad njihove budućnosti i razvoja društva. Ovo je jedinstvena prilika za edukaciju i povezivanje na globalnom nivou.

20. Decembra 2013. godine, Generalna skupština Ujedinjenih Nacija proglasila je 2015. godinu Međunarodnom godinom svetlosti i svetlosnih tehnologija (International Year of Light and Light-based Technologies – IYL 2015).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.