Festival meda u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2016, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival meda u Somboru

U Somboru je održan Međunarodni festival meda, koji je ove godine okupio tridesetak izlagača.

Sve što su pčele ove godine uradile bilo je dostupno posetiocima Međunarodnog festivala meda u Somboru.

I bez obzira što su se istovremeno u Vojvodini održavale tri slične manifestacije, pčelari su došli u Sombor kako ne bi izneverili kupce. Ipak, meda je ove godine mnogo manje nego lane.

Pčelari iz Apatina kažu da se nešto čudno događa u prirodi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su verovatno i pčele iznenađene.

"Šta se dešava ne znamo, puno cveća ima, ne medi ništa. Nešto se dešava, ali ne znamo šta", tvrdi Tamara Hegediš.

Porodica Periškić, jedna od najiskusnijih u ovom poslu u Somboru, kaže da nije loša godina jedini problem pčelara, već i puno falsifikovanog meda u prodavnicama.

"Mi pčelari nismo u mogućnosti da se organizujemo", ističe problem Ivica Periškić.

Na festivalu meda u Somboru tradicionalno su se pojavili i proizvođači opreme za pčelarstvo, renomirani proizvođači košnica, a bila je ovo i prilke za turističke radnike i udruženje starih i umetničkih zanata, da pokažu deo svoje ponude.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.