DRI: Opština Bačka Topola nezakonito potrošila dva miliona evra

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRI: Opština Bačka Topola nezakonito potrošila dva miliona evra

Državni revizor utvrdio je da je opština Bačka Topola nepropisno potrošila oko dva miliona evra.

Državna revizorska institucija objavila je izveštaj revizije konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja Opštine Bačka Topola. Kako je utvrđeno, glavne nepravilnosti odnose se uglavnom na nepoštovanje procedure javnih nabavki i drugih propisa.

Revizor je utvrdio da je opština Bačka Topola nepropisno potrošila 246.318.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dinara. U izveštaju revizora stoji da je na rashode i izdatke čiji pravni osnov nije u skladu sa zakonom potrošeno 106 miliona dinara, a na rashode i izdatke koji nemaju verodostojnu dokumentaciju 94 miliona. Bez odgovarajućeg postupka javne nabavke potrošeno je nešto više od 24 miliona dinara.

Revizor je utvrdio da su Skupština opštine, Opštinsko veće, predsednik opštine i Opštinske uprave nepropisno potrošili više od 80 miliona dinara, i to uglavnom na plate i različite oblike stimulacija zaposlenih.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bačka Topola: Opština nezakonito potrošila dva miliona evra

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2015, 09:43

Državni revizor utvrdio je da je opština Bačka Topola nepropisno potrošila oko dva miliona evra...Državna revizorska institucija objavila je izveštaj revizije konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja Opštine Bačka Topola. Kako je utvrđeno, glavne...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.