Crnogorska kuhinja otvara novosadski festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorska kuhinja otvara novosadski festival

U centru Novog Sada od danas počinje Festival nacionalnih kuhinja, koji će u narednih mesec dana posetiocima predstaviti nacionalne specijalitete kuhinja iz 30 zemalja. Večeras se predstavlja Crna Gora.

Prvi festival nacionalnih kuhinja "Food Planet" biće otvoren večeras u 17 časova na Trgu slobode.

Na otvaranju manifestacije, večeras u 17 časova, prisutnima će se obratiti predsednik Skupštine Grada, Zdravko Jelušić.

"Food Planet" će otvoriti ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i konzulat Crne Gore, a okupljenima će se obratiti generalni konzul Crne Gore, gospodin Miodrag Kankaraš.

Nakon zvaničnih obraćanja posetioci će imati priliku da probaju crnogorske specijalitete i vina, ali i uživaju u nastupima ansambla KUD-a Svetozar Marković, crnogorske pevačice Dušanke Belade, promociji pozorišne predstave "Tri sorele" koju izvode glumci Centra za kulturu "Tivat", a koja će biti izvedena večeras od 20 časova u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

Narednih 30 dana Novosađanima i gostima predstaviće se se druga ambasada sa hranom svoje države. Moći će da se probaju specijaliteti 30 različitih nacionalnih kuhinja, upozna kulturnu baštinu te zemlje, kao i da se uživa u njenoj tradicionalnoj i savremenoj muzici.

Za vreme trajanja "Food Planet" festivala naš grad biće domaćin i Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji se održava od 13. do 19. maja, a ugostiće veliki broj posetilaca iz celog sveta.

Osim kulinarskih specijaliteta, na poleđinama kućica nalaziće se zastave i karakteristična jela svih 30 zemalja učesnica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.