ASNS: Savetnici koštaju 150 miliona evra godišnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2014, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASNS: Savetnici koštaju 150 miliona evra godišnje

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) smatra da bi Vlada Srbije najviše ušteda ostvarila ako bi otpustila savetnike kojih u državnoj upravi ima 7.533 i koji državu koštaju 150 miliona evra.

U saopštenju tog sindikata se navodi da na četiri zaposlena u državnoj upravi dolazi jedan savetnik.

"Srbija je umesto zemlje košarke postala zemlja savetnika. Na četiri zaposlena u državnoj upravi dolazi jedan od 7.533 savetnika. I dok se propoveda da je smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plata i penzija spasonosno, dok se ukidaju pomoć porodiljama, smanjuje dečiji dodatak i socijalna davanja građani Srbije samo za savetničke plate godišnje daju oko 150 miliona evra", navodi se u saopštenju ASNS-a.

Dodaje se da ako 100 miliona evra godišnje subvencija za Železaru Smederevo predstavlja "novac bačen u bunar", šta onda reći za 150 miliona evra koliko se izdvaja za savetnike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Za savetnike 150 miliona evra godišnje"

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2014

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) smatra da bi Vlada Srbije najviše ušteda ostvarila ako bi otpustila savetnike kojih u državnoj upravi ima 7.533 i koji državu koštaju 150 miliona evra...U saopštenju tog sindikata se navodi da na četiri zaposlena u državnoj upravi dolazi jedan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.