Vojska Srbije spasava migrante na moru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije spasava migrante na moru

Pripadnici Vojske Srbije u 2017. godini biće deo misije Evropske unije koja ima za cilj kontrolu pomorskih pomorskih migrantskih ruta iz Afrike u Evropu preko Sredozemnog mora, ali i suzbijanje krijumčarenja ljudi i pružanje pomoći brodolomnicima.

Reč je o misiji EUNAVFOR Mediteran - Operacija „Sofija", piše "Politika".

Načelnik Centra za mirovne operacije Vojske Srbije pukovnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Milivoje Pajović kaže da će to biti "peta misija EU, u kojoj će Srbija učestvovati, i to sa oficirima u komandi u Rimu i na brodovima u Mediteranu, koji su zaduženi za kontrolu i pomoć na prekomorskim migrantskim rutama".

Srpski oficiri pomorskih specijalnosti, a većina njih danas radi u Rečnoj flotili, već su se dokazali na savremenim ratnim brodovima u misiji EU "Atlanta", navodi "Politika".

"Iako more nemamo, imamo spremne i sposobne oficire roda pomorstvo, koji će i dalje biti na fregatama naših partnera u misijama" rekao je Pajović, koji ne isključuje ni da se će se oni jednog dana naći u nekoj misiji UN sa svojim plovilima, što je to slučaj u misiji Monusko na jezeru Tanganjika, gde su angažovani vojni brodovi i patrolni čamci.

Inače, kontingent Vojske Srbije od 70 ljudi, od čega su 25 žene, juče je svečano ispraćen u mirovnu operaciju UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA).
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska Srbije u misiji spasavanja migranata na moru

Izvor: B92, 10.Jan.2017

Beograd -- Pripadnici Vojske Srbije u 2017. godini biće deo misije Evropske unije koja ima za cilj kontrolu pomorskih pomorskih migrantskih ruta iz Afrike u Evropu..."Reč je o misiji EUNAVFOR Mediteran - Operacija 'Sofija'", piše "Politika"...Načelnik Centra za mirovne operacije Vojske Srbije pukovnik...

Nastavak na B92...

SRPSKI OFICIRI POMAŽU MIGRANTIMA: Vojska Srbije u misiji spasavanja na Mediteranu

Izvor: Kurir, 10.Jan.2017

...Reč je o misiji EUNAVFOR Mediteran - Operacija „Sofija"..Načelnik Centra za mirovne operacije Vojske Srbije pukovnik Milivoje Pajović kaže da će to biti "peta misija EU, u kojoj će Srbija učestvovati, i to sa oficirima u komandi u Rimu i na brodovima u Mediteranu, koji su zaduženi za kontrolu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.