Saradnja Srbije i SAD u oblasti odbrane

Izvor: RTS, 23.Jul.2014, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Srbije i SAD u oblasti odbrane

Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je sa šefom Biroa Nacionalne Garde SAD generalom Frenkom Grasom. Tema razgovora je bila sagledavanje rezultata dosadašnje saradnje.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, ambasador SAD u Republici Srbiji Majkl Kirbi i komandant NG Ohajo, general-major Debora Ešenhurst, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Gašić je istakao da je zadovoljan dosadašnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilateralnom vojnom saradnjom sa SAD, naglasivši da je to i dalje najrazvijeniji i najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa dveju država. On je zahvalio narodu i Vladi SAD za pruženu podršku i pomoć tokom katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju.

General Gras saglasan je sa ministrom Gašićem da je bilateralna vojna saradnja na visokom nivou i najavio posetu ministra Ratne mornarice SAD Reja Marbusa Srbiji početkom sledećeg meseca.

Gašić i Gras su istakli da su projekti poput Humanitarne asistencije izuzetno značajni za uspostavljanje prijateljskih odnosa Srbije i Sjedinjenih Država. Ministar odbrane je predložio eventualno pokretanje sličnog projekta na jednoj od opština pogođenih katastrofalnim poplavama.

Resorno ministarstvo će, kako je rekao ministar Gašić, u narednom periodu nastaviti da razvija i unapređuje odbrambenu saradnju sa Oružanim snagama SAD sa težištem na aktivnostima u nadležnosti Generalštaba Vojske Srbije.

Tu se, pre svega, podrazumeva veći broj praktičnih sadržaja saradnje, u smislu zajedničkih vežbi i obuka jedinica, usmerenih ka konstantnom podizanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

Takođe, ministar Gašić je zahvalio američkoj strani za stručnu i finansijsku podršku razvoju baze "Jug" istakavši da bi od 2015. godine ona trebalo da počne da radi punim kapacitetom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saradnja Srbija i SAD u oblasti odbrane

Izvor: RTS, 23.Jul.2014

Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je sa šefom Biroa Nacionalne Garde SAD generalom Frenkom Grasom. Tema razgovora je bila sagledavanje rezultata dosadašnje saradnje. ..Sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, ambasador SAD u Republici...

Nastavak na RTS...

Ministar Gašić sa šefom Biroa Nacionalne Garde SAD

Izvor: Studio B, 23.Jul.2014

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić danas je, u razgovoru sa šefom Biroa Nacionalne Garde SAD generalom Frenkom Grasom, izrazio zadovoljstvo vojnom saradnjom sa SAD i naglasio da je to najrazvijeniji i najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa dveju dr..Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.