Poslanici o amandmanima na zakone o odbrani i o Vojsci

Izvor: Blic, 28.Jan.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o amandmanima na zakone o odbrani i o Vojsci

Skupština Srbije počela je danas raspravu u pojedinostima o izmenama zakona o odbrani i o Vojsci Srbije.

Poslanici opozicije su u ponbedeljak tokom rasprave u načelu ocenili da je najveći deo predloženih izmena dobar, ali da ima još manjkavosti, dok su poslanici vladajuće većine ocenili da će izmene obezbediti efikasan sistem odbrane i komandovanja Vojskom.

Predviđa se promena naziva vazduoplovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snaga u Ratno vazduhoplovstvo i Protivvazdušna odbrana, a oficirima rečne flotile vraćaju se mornarički činovi.

Predloženo je i da se pripadnicima Vojske i službenicima Ministarstva odbrane omogući da saradjuju s civilnim sektorom uz odobrenje ministra, a članstvo u političkim strankama biće zabranjeno i profesionalnim pripadnicima i civilnim licima na službi u Vojsci Srbije.

Izmenama je omogućeno dobrovoljno služenje vojnog roka osobama oba pola pod jednakim uslovima, a status pripadnica Vojske Srbije u periodu porodiljskog odustva neće se prekidati već će biti u mirovanju.

Izmene zakona će omogućiti i praćenje stanja i zaštitu imovinskih interesa Srbije koje vrši Vojno prvobranilaštvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.