Od danas mozaici, ikone i freske u Domu vojske

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas mozaici, ikone i freske u Domu vojske

Izložba "Rana hrišćanska umetnost - mozaik, ikone i freske" biće otvorena danas u Atrijumu Doma vojske Srbije od 13 sati, a nastala je kao plod saradnje Akademije Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konzervaciju i Medija centra "Odbrana".

Izloženi radovi i njihovi autori okupljeni su ovom prilikom oko ideje obnove jednog zaboravljenog identiteta na obzoru akademskog umetničkog obrazovanja - profila crkvenog umetnika, bilo da je njegovo polje delovanja usmereno na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stvaranje novih ili na čuvanje i obnovu starih umetničkih dela pod okriljem pravoslavne duhovnosti.

Izložbu će otvoriti sveštenik Raša Popović, a prisutnima će se obratiti direktor Medija centra "Odbrana", pukovnik Stevica S. Karapandžin.

Ljubitelji fresaka, ikona i mozaika moći će izložbu da pogledaju do 24. aprila.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.