Obeležen Dan oklopnih jedinica

Izvor: RTS, 31.Okt.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan oklopnih jedinica

Pripadnici oklopnih jedinica Vojske Srbije obeležili su svoj dan, 31. oktobar, u znak sećanja na taj datum 1941. kada su prvi put ustaničke jedinice upotrebile dva tenka u borbi za oslobođenje Kraljeva.

U kasarnama Prve brigade "Bačka" u Bačkoj Topoli i "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici vojničkom svečanošću i defileom jedinica obeležen je Dan roda oklopnih jedinica, javlja Tanjug.

Tokom godina oklopne jedinice – tenkovi i razne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vrste transportera su usavršavani, ali su zadržali značaju ulogu u ispunjavanju zadataka oružnih snaga, posebno u podršci pešadiji prilikom ofanzivnih dejstava.

Oklopne jedinice u Vojsci Srbije raspoređene su u tenkovske i mehanizovane bataljone, a zadržani su uglavnom najmoderniji tenkovi M-84 i nešto manji broj popularnih T-72.

Pripadnicima oklopnih jedinica vojne praznika čestitali su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Gašić je naveo i da "stručnost, odgovornost, profesionalizam i osposobljenost pripadnika tog roda doprinosi izgradnji, razvoju i afirmaciji tenkovskih i mehanizovanih jedinica Vojske Srbije".

General Diković je istakao da su pripadnici okplopnih jedinica uspešnom realizacijom zadataka u proteklom periodu i stručnim radom, pružili doprinos razvoju i afirmaciji tog roda Vojske Srbije.

U okviru obeležavanja praznika, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić primio je delegaciju roda oklopnih jedinica koju je predvodio komandant Treće brigade Kopnene vojske brigadni general Želimir Glišović.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti iz društvenog, kulturnog i verskog života dva grada.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obeležen Dan oklopnih jedinica VS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014

Pripadnici oklopnih jedinica Vojske Srbije obeležili su danas svoj dan, 31. oktobar, u znak sećanja na taj datum 1941. kada su prvi put ustaničke jedinice upotrebile dva tenka u borbi za oslobođenje Kraljeva...U kasarnama Prve brigade "Bačka" u Bačkoj Topoli i "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.