Predsednik Kazahstana uručio orden Nikoliću

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Avg.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Kazahstana uručio orden Nikoliću

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev uručio je danas u Beogradu Orden prijateljstva prvog stepena predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

"Ovo je velika čast, smatram da je ovaj Orden samo početak saradnje dveju zemalja", rekao je Nikolić u Palati Srbija.

Nikolić je rekao i da je neophodno uspostaviti još bolje odnose Kazahstana i Srbije, jer će to doprineti boljem životu.

"Mnogo toga je pred nama, treba da uspostavimo mnogo bolje odnose. Prijateljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koje postoji između naših država i naroda moramo da pretvorimo u odnose koji donose bolji život za našu decu", rekao je Nikolić.

On je kazao da mu je čast što može da ugosti Nazarbajeva i dodao da Srbija u svetu ima mnogo prijatelja - neke manje, a neke veće, a da je Kazahstan jedan od većih prijatelja.

"Zahvalni smo vam na vašem principijelnom stavu oko suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i na tome što ste prošle godine u Unesku glasali za to da ono što je srpsko ostane srpsko", kazao je Nikolić.

Kazahstan nije priznao nezavisnost Kosova i glasao je protiv prijema Kosova u Unesko.

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev takođe je izrazio želju za proširenjem saradnje i dodao da je kao znak proširenja te saradnje i doneo ukaz o dodeli ordena.

"Očekujem podršku Srbije i u našim budućim projektima, želeli bismo da proširimo ekonomske odnose, pogotovo u oblasti poljoprivrede, jer vi tu imate veliko iskustvo, ali i u građevini, medicini i farmaciji", rekao je Nazarbajev.

On je ocenio i da je Srbija veliki partner i blizak prijatelj Kazahstana.

"Zahvalan sam na ašoj srdačnoj dobrodošlici i sa premijerom Srbije (Aleksandrom Vučićem) je moja delegacija razmotrila bitna pitanja", dodao je Nazarbajev.

Predsedniku Kazahstana Nursultanu Nazarbajevu je ranije danas priređen svečani doček, ispred Palate Srbija, uz počasnu gardu Vojske Srbije i intoniranje himne dve zemlje.

Nazarbajeva je dočekao predsednik Tomislav Nikolić, na čiji poziv je i došao u trodnevnu zvaničnu posetu Srbiji.

Predsednik Kazahstana je u Beograd doputovao sinoć.

On će danas razgovarati sa zvaničnicima Srbije o unapređenju ekonomskih odnosa.

Nakon zvaničnih razgovora, biće potpisano pet međudržavnih sporazuma - iz oblasti pravosuđa, o učešću Srbije na izložbi "Ekspo" u Astani 2017. godine i iz oblasti poljoprivrede između AP Vojvodine i jedne oblasti u Kazahstanu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.