Malinović: Nikad lošiji standard i status pripadnika vojske

Izvor: N1 televizija, 19.Avg.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinović: Nikad lošiji standard i status pripadnika vojske

General u penziji i član Demokratske stranke Sreto Malinović izjavio je da Vojska Srbije nikada nije bila u lošijem stanju kada se pogleda radni i materijalni standard i status pripadnika Vojske.

"Od 2012. godine sve što su uradile leteće izmene na mestu ministra odbrane jeste simboličan dovršetak ranije započetih projekata i iscrpljivanje do iznemoglosti svih potencijala Vojske i sistema odbrane", rekao je Malinović u intervjuu za portal Komentar-pres. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Malinović je kazao da je to dovelo do egzistencijalnih problema koji su uzrokovali veći odlazak ljudstva iz sistema odbrane i protesta Vojnog sindikata na koje nadležni nisu u stanju da odgovorno i efikasno reaguju.

Upitan da li je neko od 2012. godine bio dobar ministar odbrane, Malinović je rekao da je Nebojša Rodić razumeo sistem odbrane na pravi način i želeo da stvari postavi na potreban i održiv nivo, ali da je na žalost sistema odbrane i pripadnika Vojske, kratko trajao.

Malinović je rekao i da bi zakonom trebalo predvideti i bliže urediti bezbednosnu proveru svih izabranih lica i njihovih najbližih saradnika jer to rade države koje ozbiljno vode računa o svojim nacionalnim interesima.

"Kada pogledate sastav Vlade i državne uprave, gotovo da sam siguran da ih više od pola ne bi prošlo bezbednosnu proveru", rekao je Malinović.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Penzija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Malinović: Nikad lošiji položaj pripadnika Vojske Srbije

Izvor: Beta, 19.Avg.2017

General u penziji i član Demokratske stranke Sreto Malinović izjavio je da Vojska Srbije nikada nije bila u lošijem stanju kada se pogleda radni i materijalni standard i status pripadnika Vojske."Od 2012. godine sve što su uradile leteće izmene na mestu ministra odbrane jeste simboličan dovršetak...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.