Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2017, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksluzivne fotografije iz Nikinaca: Gorelo nebo od Ognja

Povodom Dana pobede nad fašizmom, na vojnom poligonu Nikinci, kraj Rume, održana je vežba Čelik 2017. na kojoj je pokazano najmoćnije naoružanje u arsenalu Vojske Srbije i najnovija oružja koja su u fazi ispitivanja i pripreme za serijsku proizvodnju.

Predstavljeno je 26 oružja, a učestvovalo je više od 500 vojnika. Vojska Srbije je prikazala naoružanja koja tek razvija, kao što su višecevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << raketni lanser Morava, modernizovani raketni sistem Oganj, samohodni artiljerijsko-raketni sistem Pasars, a premijerno je viđeno dejstvo protivoklopnog sistema velikog dometa Alas.

Takođe, u prikaznoj vežbi su dejstvovali modernizovani tenkovi M-84, modernizovano borbeno vozilo pešadije BVP M-80, višenamensko oklopno vozilo "Miloš" i oklopno vozilo "Lazar 3".

Na vežbi je učestvovalo i daljinski kontrolisano vozilo bez posade, komandno-izviđačko vozilo artiljerijskog diviziona, modernizovani samohodni protivoklopni lanser raketa Maljutka 2T5, protivoklopni helikopter Gama i jurišni avion Orao. Izveden je i helikopterski desant pripadnika Vojske Srbije i policijske Specijalne antiterorističke jedinice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.