Zvezdara: Čovek sa Kosmajčeve optužnice nije radio kod nas

Izvor: B92, 23.Avg.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdara: Čovek sa Kosmajčeve optužnice nije radio kod nas

Beograd -- Opština Zvezdara saopštila je da Dragi Milidrag, optužen za zloupotrebu službenog položaja u slučaju Dragoslava Kosmajca, nikada nije bio zaposlen u opštini.

Agencija Tanjug prenela je u ponedeljak saopštenje Višeg suda u Beogradu u kojoj se navodi da je potvrđena optužnica protiv Kosmajca i još dve osobe, od kojih je jedna Milidrag. Međutim, u toj informaciji je navedeno i da je je Milidrag, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, "službenik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštine Zvezdara".

"Uvidom u pasivnu kartoteku zaposlenih od 1976. godine i uvidom u spisak zaposlenih Uprave Gradske opštine Zvezdara i prijave u Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, utvrdili smo da lice sa ličnim imenom Dragi Milidrag nije bio u radnom odnosu u Upravi GIO Zvezdara", navodi se u saopštenju.

Optužnicu protiv Milidraga i Kosmajca, kojom je obuhvaćen i Milan Rapajić, Više javno tužilaštvo nije javno prezentovalo.

U tužilaštvu danas, zbog selidbe iz Palate pravde na novu adresu, nisu mogli da provere u kom svojstvu je Milidrag optužen za zloupotrebu službenog položaja.

Međutim, prema pisanju KRIK-a koji je prošle godine objavio prvu optužnicu protiv njih, navodi se da se "Kosmajac u septembru 2010. godine sastao sa Milidragom, zaposlenim u privatnoj firmi koja je imala ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom. Milidrag je bio angažovan da izradi katastar nepokretnosti za opštinu Zvezdara, gde Kosmajac živi".

Optužnicom koju je Viši sud u Beogradu potvrdio Milidrag se tereti za zloupotrebu službenog položaja, a Kosmajac za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.