Zlatna medalja Kongresa za Aung San Suu Kyi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Sep.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna medalja Kongresa za Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi, liderki burmanske opozicije, u sredu će biti uručena Zlatna medalja Kongresa Sjedinjenih Američkih Država. Ona je posljednja u nizu dobitnika tog najvišeg američkog građanskog, civilnog odličja. Kongres joj tim činom odaje priznanje za hrabrost i istrajnost u borbi za demokratiju i poštivanje ljudskih prava.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Suu Kyi uručena medalja američkog Kongresa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2012, 10:14

Dobitnica Nobelove nagrade za mir Aung San Suu Kyi, koja je na turneji po Sjedinjenim Državama, sastala se s američkim predsjednikom Barackom Obamom. Prije toga uručena joj je Zlatna medalja američkog Kongresa za doprinos borbi za demokraciju u zemlji kojom upravlja vojska od državnog udara 1962....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.