Zeleni Srbije: Zaštitimo domaće seme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2013, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleni Srbije: Zaštitimo domaće seme

BEOGRAD -

Zeleni Srbije predložili su danas odlaganje donošenja Zakona o potvrđivanju međunarodnog ugovora o biljnim i genetičkim resursima za hranu i poljoprivredu na tri godine, kako bismo se zaštitili od mogućih zloupotreba.

"Odlaganje je neophodno da bi se doneli i primenili propisi o osnivanju Nacionalne 'banke' genetskih resursa i odredili uslovi za eventualnu razmenu tih resursa", navedeno je u saopštenju.

Zeleni Srbije su istakli da bi odlaganje bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još jedna prilika, koja se ne sme propustiti da odgajivači domaćih sorti semena registruju, zaštite i patentiraju svoje seme uz pomoć Vlade.

"Time bi se obezbedilo pravo na dalju zaštitu u okviru eventualne razmene kao i podela koristi u slučaju komercijalizacije od strane učesnika u razmeni resursa", zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zeleni Srbije protiv zakona o GMO

Izvor: Akter, 29.Jan.2013

Zeleni Srbije predložili su odlaganje donošenja Zakona o potvrđivanju međunarodnog ugovora o biljnim i genetičkim resursima za hranu i poljoprivredu na tri godine

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.