Želeli su američki san, a dobili su optužbe da su teroristi: Sada će morati da im isplate 15 miliona dolara

Izvor: B92, 26.Nov.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želeli su američki san, a dobili su optužbe da su teroristi: Sada će morati da im isplate 15 miliona dolara

Roditelji dečaka Ahmeda Mohameda koji je uhapšen u školi zbog ručno pravljenog sata, sada traže 15 miliona dolara odštete od škole i grada Irvinga u kojem su živeli.

Podsećamo, Ahmed je u sklopu školskog projekta napravio sat koji je njegovoj učiteljici ličio na bombu, pa su ga uhapsili.

Četrnaestogodišnjak je nakon toga ispisan iz škole nakon čega je prihvatio stipendiju Fondacije Katar i preselio se u Dohu gde je nastavio školovanje.

Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovi roditelji sada od grada traže 10 miliona dolara odštete, a od škole koju je Ahmed pohađao još pet miliona. Osim finansijske naknade, traže i pismeno izvinjenje nastavnice opštine Rving Bet Van Dajn jer je Ahmed zbog celog slučaja pretrpeo ozbiljne traume.

Inače, Ahmed i njegova porodica su muslimani poreklom iz Sudana. Nakon skandala koji se dogodio Ahmedu je stigla podrška sa svih strana, a njegov talenat je pohvalio i Barak Obama, posetio ga je i turski premijer Ahmet Davutoglu, a podržao ga je i osnivač Fejsbuka Mark Zakenberg.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.