Zdravstveni radnici nastavili štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravstveni radnici nastavili štrajk

BEOGRAD -

Članovi Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) nastavljaju štrajk, uz minimum procesa rada, jer na današnjem sastanku sa predstavnicima Ministarstva zdravlja nije postignut nikakav dogovor o ispunjavanju zahteva zdravstvenih radnika.

Štrajk se nastavlja u više od 60 zdravstvenih ustanova širom Srbije, rekao je Tanjugu predsednik SLFS Dragan Cvetić i najavio da će i ostala tri sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u zdravstvu, od ponedeljka takođe stupiti u štrajk.

Cvetić je naveo da je današnji sastanak u Ministarstvu zdravlja trajao samo petnaestak minuta i još jednom je pokazao, prema njegovim rečima, "ignorantski odnos Ministarstva zdravlja prema lekarima, sestrama, tehničarima i drugima zaposlenim u zdravstvu".

Na sastanku je pomoćnica ministra zdravlja Zorica Pavlović saopštila da nema ovlašćenje da razgovara o štrajkačkom zahtevu - ukidanju ili odlaganju Uredbe o koeficijentima za obračun plata, rekao je Cvetić, koji smatra da tako nešto "ne treba komentarisati".

O načinu nastavka sprovođenja štrajka članova Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, javnost će biti naknadno obaveštena, rekao je Cvetić.

Štrajk je započeo 17. aprila, a taj sindikat traži ukidanje ili odlaganje primene Uredbe o korektivnom koeficijentu, čijom će primenom od 1. jula plate svih zaposlenih u zdravstvu biti manje za 10 odsto u odnosu na sadašnje.

Juče su i članovi Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije održali protest na Trgu Nikole Pašića, zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja.

Tokom štrajka, održava se minimum procesa rada, koji podrazumeva ukazivanje lekarske pomoći trudnicama, deci, starijim ugroženim licima i hitnim slučajevima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada ne popušta: Lekari nastavljaju štrajk

Izvor: S media, 20.Apr.2012

Članovi Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) nastavljaju štrajk, uz minimum procesa rada, jer na današnjem sastanku sa predstavnicima Ministarstva zdravlja nije postignut nikakav dogovor o ispunjavanju zahteva zdravstvenih radnika...Štrajk se nastavlja u više od 60 zdravstvenih ustanova širom...

Nastavak na S media...

Medicinari nastavljaju štrajk

Izvor: RTS, 20.Apr.2012

Sastanak u Ministarstvu zdravlja bez dogovora, zdravstveni radnici nastavili štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada. Sindikati nisu pokazali razumevanje, poručuju iz Ministarstva...Članovi Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) nastavljaju štrajk, uz minimum procesa rada, jer na današnjem...

Nastavak na RTS...

Zdravstveni radnici nastavljaju štrajk

Izvor: RTV 5, 20.Apr.2012

Članovi Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) nastavljaju štrajk, uz minimum procesa rada, jer na današnjem sastanku sa predstavnicima Ministarstva zdravlja nije postignut nikakav dogovor o ispunjavanju zahteva zdravstvenih radnika. Štrajk se nastavlja u više od 60 zdravstvenih ustanova...

Nastavak na RTV 5...

Generalni štrajk od ponedeljka

Izvor: Danas, 20.Apr.2012

Pregovori reprezentativnih sindikata i Ministarstva zdravlja prekinuti su juče, deset minuta nakon početka, jer se na njima nije pojavio ministar Zoran Stanković. Četiri sindikata u zdravstvu najavili su generalni štrajk zaposlenih od ponedeljka. Oni su na jučerašnjem sastanku tražili odlaganje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.