Završeno prijavljivanje za vaučere za set-top boksove

Izvor: Studio B, 01.Apr.2015, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno prijavljivanje za vaučere za set-top boksove

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je završeno prijavljivanje građana za dodelu vaučera za set-top boksove, dodajući da ne vidi prepreke da Srbija do 17. juna završi proces digitalizacije.

Matić je za RTS rekla da se do juče, kada je istekao rok za prijavu za dobijanje vaučera za set-top boksove, prijavilo 137.777 građana, a da će do kraja sedmice biti poznat konačan broj.

Ona je napomenula da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << će do kraja sedmice na adrese prvih oko 5.000 korisnika u Vršcu i okolini, gde će najpre biti ugašen analogni signal, poštom biti dostavljeni vaučeri.

Analogni signal u Vršcu biće ugašen 15. aprila.

Građani će, prema njenim rečima, moći da ih iskoriste u prodavnicama koje su se registrovale da će podržati takav vid snabdevanja, a njih je 950 na teritoriji cele Srbije.

Matić je istakla da će čitava Srbija do 17. juna, do kada je rok za završetak digitalizacije, biti digitalizovana.

"Vršac je prvi grad u kome će biti ugašen. Do petka će biti poslati vaučeri za Vršac, a sukcesivno i za čitavu Srbiju. Ne vidimo nikakve prepreke da se uspešno okonča proces digitalizacije", kazala je Matić.

Planirani rok za digitalizaciju Srbije je 17. jun, a očekuje se da će u junu preko 95 odsto stanovništva biti pokriveno digitalnim signalom, što će omoguciti besprekoran prijem TV signala na podrucju cele zemlje.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.