Zašto je Velja Ilić zabranio rušenje

Izvor: Blic, 12.Apr.2014, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Velja Ilić zabranio rušenje

Slučaj gradnje bez dozvole skladišta tečnog naftnog gasa na obali Dunava našao se i pred specijalnim tužiocem Miljkom Radisavljevićem. Gradonačelnica Avramović i ministar ilić

U prijavi Tužilaštvu za organizovani kriminal prvoimenovan je ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić.

- Svaka čast inspektoru, i on može da pogreši, ali ovde je situacija potpuno jasna. Inspektor ima pravo da izađe, ali Ministarstvo ima službe koje to kontrolišu. Ja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam naložio da državni sekretari, pomoćnici i svi ostali koji su nadležni pregledaju te projekte i svu dokumentaciju i da donesu rešenje - odgovorio je Velimir Ilić na pitanje da li njegovo Ministarstvo podržava izgradnju objekta čije su rušenje u dva navrata naložili inspektori.

Preplatili zemljište

Za skladište je kupljeno 1,4 hektara na obali Dunava. Po navodima u prijavi, plaćeno je po 10-12 puta većoj ceni od tržišne, čime je stvorena sumnja o korupciji državnih službenika.

Ovaj odgovor i posledično postupanje, jer je Ministarstvo za građevinarstvo 17. marta za sporno skladište gasa izdalo rešenje o građevinskoj dozvoli u postupku legalizacije objekta, doprineli su da se ministar nađe na prvom mestu prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal. Sledeći je Milija Đalović, načelnik Odeljenja za normativne poslove, dr Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva, direktor Direkcije za izgradnju, gradski pravobranilac, načelnici odeljenja i inspekcijskih službi smederevske Gradske uprave. Svi se terete za zloupotrebu službenog položaja.

- Ako i od ovoga ne bude ništa, onda nam nema pomoći - kažu žitelji Goranske i okolnih ulica koji su i pokrenuli pitanje nelegalne gradnje skladišta TNG-a nadomak njihovih kuća.

U prijavi Tužilaštvu stoji da su ministar i šestoro gradskih funkcionera investitoru „Petrol LPG“ iz Beograda omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi. Učinjeno je to tako što je suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji izmenjen planski dokument, koji je na tom mestu predviđao turističko-rekreativnu zonu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.