Zakona o radu mora da prođe

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zakona o radu mora da prođe"

Ministar privrede Srbije Saša Radulović izjavio je da je Nacrt izmena i dopuna Zakona o radu dobar i da mora da prođe.

Saša Radulović

"Zakon o radu mora da prođe. Ovako kako je napisan mislim da je dovoljno dobar kako bi se ostvario privredni rast. Priče kako se degradiraju prava radnika ne stoje. Svaka odredba je u interesu radnika", rekao je on na konfereciji za novinare.

 

Na pitanje da li ima podršku u Vladi Srbije za izmene Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o radu, Radulović je reka da ne želi da licitira i da će se to videti prilikom glasanja, uz napomenu da u vladi ima više politickih stranaka.

 

Povodom konstatacije da se završava javna rasprava o Nacrtu izmena i dopuna Zakona o radu u kojem sindikati nisu učestvovali, Radulović je rekao da je svaki dijalog dobar, ali je istakao da se me može razgovarati o pojedinačnim odredbama zakona, već o tome šta donosi.

 

"Naravno da je potreban socijalni dijalog, ali ne možete samo da kažete da nećete ništa", rekao je srpski ministar privrede i podsetio da su sindikati sami napustili Radnu grupu za izmene Zakon o radu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radulović: Prvo reforme, onda bolji život

Izvor: EurActiv Srbija, 10.Jan.2014

Zakon o radu i dalje je predmet žučne rasprave u srpskoj javnosti, pa je ministar privrede Saša Radulović poslednjeg dana javne rasprave o tom tekstu, 10. januara, ukazao na potrebu da se on donese kako bi se podstakla privreda. On se nije izjašnjavao o tome da li će taj propis imati podršku Vlade...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Radničke interese brani 24.000 sindikata

Izvor: Politika, 11.Jan.2014, 16:02

Dok u Americi postoji samo jedan, u Španiji dva, a u Italiji tri, kod nas ih je više nego u celom svetu zajedno – na svakih 70 zaposlenih po jedan ..Prava radnika u Srbiji brani čak 24.000 sindikata, a toliko ih ima malo koja druga država. Ovu brojku pomenuo je juče Saša Radulović, ministar...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.