Zaev najavio skore pregovore o formiranju nove Vlade MKD

Izvor: B92, 03.Maj.2017, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev najavio skore pregovore o formiranju nove Vlade MKD

Skoplje -- Lider SDSM i kandidat za premijera Makedonije Zoran Zaev najavio je da očekuje da će veoma brzo započeti pregovore o formiranju nove vlade.

Zaev je na sednici Centralnog odbora SDSM rekao da je posle 11 godina režima VMRO DPMNE Nikole Gruevskog, "SDSM dobila čast i odgovornost da predvodi novu demokratsku, reformsku vladu zajedničke, unitarne i evropske Makedonije".

Nova vlada koju će predvoditi SDSM, kako je istakao, obezbediće kvalitetan život svim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građanima Makedonije.

"Naš prirotet ostaju građanski i državni interesi. Pozivam vas da nastavimo ozbiljnu posvećenost ovim ključnim ciljevima", rekao je Zaev članovima Centralnog odbora SDSM.

SDSM Zorana Zaeva je parlamentarnu većinu formirala sa albanskim strankama DUI, Besa i Alijansa za Albance. Te četiri stranke su na poslaničkim izborima decembra prošle godine dobile 67 poslanika u Sobranju Makedonije koje ima 120 mesta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaev najavio pregovore o formiranju vlade Makedonije

Izvor: Beta, 03.Maj.2017

Lider SDSM i kandidat za premijera Makedonije Zoran Zaev najavio je večeras da očekuje da će veoma brzo započeti pregovore o formiranju nove vlade. Zaev je na sednici Centralnog odbora SDSM rekao da je posle 11 godina režima VMRO DPMNE Nikole Gruevskog, "SDSM dobila čast i odgovornost da predvodi...

Nastavak na Beta...

VMRO-DPMNE negira smjenu Gruevskog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2017, 14:46

VMRO-DPMNE saopćio je da vođa stranke, Nikola Gruevski, ima najveću podršku Izvršnog i Glavnog odbora, komentirajući informacije u nekim medijima u kojima se govori osmjeni Gruevskog. “On je političar koji uživa najveće povjerenje građana koji su dali podršku programa stranke”, stoji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.