ZIMA SE NE ŠALI: U Novoj Varoši i Sjenici još 400 domaćinstava bez struje

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZIMA SE NE ŠALI: U Novoj Varoši i Sjenici još 400 domaćinstava bez struje

Za 24 sata neprekidnog rada ekipe ED Nova Varoš uspostavile napajanje za oko 3.700 domaćinstava, u pomoć priskočili kolege iz Kraljeva i Priboja

NOVA VAROŠ - Oko 350 domaćinstava u novovaroškim selima Trudovo, Kućani, Rutoši, Amzići, Vraneša i jutros su bez električne energije.

Situacija je ipak mnogo bolja u odnosu na prethodni dan kada je bez struje u ovoj opštini bilo više od 4.000 domaćinstava. Jak, vlažan sneg napravio je u noći izmedju srede >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i četvrtka pravi haos, drveće je pod teretom snega padalo preko dalekovoda, a od 202 trafostanice na području opštine pod naponom je ostalo samo dvadesetak.

­

Radimo neprekidno, sve ekipe su na terenu, u pomoć su nam priskočili kolege iz Priboja i Kraljeva. Bez struje je još dvadesetak trafostanica, ali očekujemo da će do kraja dana situacija biti mnogo bolja – kaže Svetomir Tomašević, tehnički rukovodilac ED Nova Varoš.

Situacija je posebno teška jer je bez struje seosko područje sa uglavnom staračkim domaćinstvima.

Tokom četvrtka popodne i jutros čišćeni su i putevi do sela pa je Slobodan Lečić iz sela Amzići do Nove Varoši stigao sa zapregom, po osnovne namirnice za njegovo domaćinstvo i komšije.

I u opštini Sjenica ekipe električara završile su u četvrtak veliki posao, područje MZ Bare sa 20 sela dobilo je struju, a juče je bez napajanja bilo još 50 domaćinstava iz sela Lopiže.

Z. Š.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U Novoj Varoši i Sjenici još 400 domaćinstava bez struje

Izvor: SandzakPress.net, 24.Okt.2014

  Sjenica – Nova Varoš – Oko 350 domaćinstava u novovaroškim selima Trudovo, Kućani, Rutoši, Amzići, Vraneša i jutros su bez električne energije. Situacija je ipak mnogo bolja u odnosu na prijethodni dan kada je bez struje u ovoj opštini bilo više od 4.000 domaćinstava. Jak, vlažan...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.