ZASTAVE NA POLA KOPLJA: Dan žalosti u Republici Srpskoj zbog pogroma Srba u Oluji

Izvor: Kurir, 05.Avg.2015, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZASTAVE NA POLA KOPLJA: Dan žalosti u Republici Srpskoj zbog pogroma Srba u Oluji

U hrvastkoj krvavoj vojno-policijskoj akciji buijeno je oko 2.000 Srba, a proterano je više od 220.000

BANJALUKA- U Republici Srpske danas je Dan žalosti povodom Dana sećanja na prognane i stradale Srba.

Prema odluci vlade Srpske, na svim zgradama javnih institucija zastave će biti spuštene na pola koplja, kulturne i sportske manifestacije biće prilagođene datim okolnostima, a javni emiteri su dužni da programsku šemu prilagode Danu žalosti.

Dan žalosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je proglašen u znak sećanja na stradanja i progon Srba u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji Oluja 1995. godine, kada je iz Krajine proterano više od 220.000 Srba, dok je gotovo 2.000 ubijeno ili nestalo.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pokrajinska vlada iskazala pijetet prema stradalima u "Oluji"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2015

Pokrajinska Vlada AP Vojvodine danas je iskazala poseban pijetet prema stradalim i prognanim Srbima u hrvatskoj vojno policijskoj akciji Oluja, saopšteno je sa sednice te vlade...Pokrajinska vlada, povodom Dana žalosti u znak sećanja na stradanja i progon Srba u vojno-policijskoj akciji Oluja, iskazuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.