Wi-Fi net koji komšije ne mogu da kradu!

Izvor: Mondo, 20.Dec.2014, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wi-Fi net koji komšije ne mogu da kradu!

Komšije i ostali ga na svojim uređajima vide, ali ne mogu da mu pristupe - to je KeeWiFi!

KickStarter projekat KeeWiFi, poreklom iz Kine, već je prikupio više nego dovoljno sredstava za proizvodnju istoimenog gedžeta koji bi trebalo da promeni Wi-Fi internet. Ovaj uređaj, odnosno njegov signal je nemoguće "provaliti", a ruter se koristi lako, gotovo da nema instalaciju i zahteva fizički kontakt s uređajem koji se na njega povezuje.

KeeWiFi ne zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lozinku za autentifikaciju, radi čim se raspakuje i podržava standard 802.11ac i enterprajz mrežnu tehnologiju čiji WiFi signal je jak, postojan i brz. Za prijavljivanje na KeeWiFi koristi se "tahologija blizine" i da bi se veza ostvarila potrebno je da se uređaj koji se povezuje dodirne sa "nadzornom pločom" koju KeeWiFi ima na sebi. Tek onda se, preko instalirane aplikacije, uređaj povezuje na signal KeeWiFija i internet se koristi kao i preko svakog drugog rutera koji se danas koriste.

Petentirani ruter koristi "dual-band" prenos signala (2.4 GHz i 5.0 GHz) sa WiFi brzinom do 867Mbps. Ostale specifikacije pogledajte OVDE i pratite nas i na Facebooku! Ukoliko podržite ovaj projekat sa 59 dolara (oko 5.000 dinara) u julu 2015. KeeWiFi će stići na vašu adresu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.