Vulin: Svetska banka zadovoljna sprovođenjem reformi u Srbiji

Izvor: Press, 30.Sep.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Svetska banka zadovoljna sprovođenjem reformi u Srbiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas se sastao sa delegacijom Svetske banke koja je izrazila zadovoljstvo tokom reformi koje se sprovode u Srbiji.
Delegacija Svetske banke, koji su predvodili direktor GTCDR Sesil Fruman i šef kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verheijen, izrazila je i spremnost da podrži završetak procesa restrukturiranja preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kroz sprovođenje programa rešavanja viškova zaposlenih i redizajniranje posebnih mera za ovu kategoriju lica.



Prema Vulinovim rečima, politika Vlade Srbije nije novo zaduživanje osim ako to nije neophodno, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nema prostora za nove kredite, ali svakako želimo saradnju sa Svetskom bankom, posebno u delu ekspertske podrške koja nam može biti pružena, rekao je ministar za rad.

Strane su se saglasile da je potrebno podržati rad na izmenama zakonodavstva u oblasti zapošljavanja, uključujući i socijalno preduzetništvo.

Takođe, istaknuto je da posebnu pažnju treba posvetiti redizajnu programa za mlade i merama koje podstiču aktivaciju svih nezaposlenih lica, posebno korisnika socijalnih davanja.

Izražena je zajednička spremnost da se i u narednom periodu nastavi saradnja ministarstva i Svetske banke u svim oblastima u nadležnosti ovog ministarstva, pre svega kroz ekspertsku pomoć koja bi bila pružena, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SB zadovoljna reformama u Srbiji"

Izvor: B92, 30.Sep.2014

Ministar Aleksandar Vulin se sastao sa delegacijom Svetske banke koja je izrazila zadovoljstvo tokom reformi koje se sprovode u Srbiji...Delegacija Svetske banke, koji su predvodili direktor GTCDR Sesil Fruman i šef kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verheijen, izrazila je i spremnost da podrži...

Nastavak na B92...

Vulin: Niko ne sme da ostane na ulici

Izvor: RTS, 30.Sep.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže za RTS da je Svetska banka zadovoljna potezima Vlade i predloženim merama štednje. Svetska banka razume da vodimo ozbiljnu socijalno-ekonomsku politiku i pomoći će nam da niko ne ostane na ulici, istakao je Vulin...Gostujući...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.