Vulin: Pročešljati NVO 10 godina unazad!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Pročešljati NVO 10 godina unazad!

BEOGRAD - Ministar za rad Aleksandar Vulin pozvao je Državnu revizorsku instituciju i budžetsku inspekciju da provere sve konkurse za sredstva koja se dodeljuju NVO.

"Istog sekunda, kada je neko izrazio sumnju, ja sam pozavao nadležne institucije da se izjasne o tome. Pozvao sam ih da provere sve što je radjeno proteklih šest meseci, ali i sve što je na sličnim konkursima radjeno tokom proteklih 10 godina", kazao je Vulin.

On je istakao da nije na njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da sudi, već je to posao oivih institucija da utvrde pravo stanje stvari.

Vulin je napomenuo da je ranije o sredstvima nevladinom sektoru samostalno odlučivala komisija, ali da sada postoje jasni kriterijumi i bodovnje na osnovu kojih se to odredjuje.

Ministar je upitao i kako je moguće da se državna revizorska institucija svih ovih godina nije na pravi način bavila ovim pitanjem.

Prema navodima medija, 122 nevladine organizacije su prošle na konkursu i dobile sredstva, od toga 61 organizacija je osnovana u ovoj godini, a 31 mesec dana pre raspisivanja konkursa, 70 odsto njih se bavi socijalnom zaštitom Ovaj konkurs imao je ukupan budžet od 226 miliona dinara, a po dva miliona dobija svaka organizacija.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.