Vulin: Opozicija pokušava da odloži neizbežno

Izvor: B92, 05.Jun.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Opozicija pokušava da odloži neizbežno

Beograd -- Izbor Maje Gojković za predsednicu skupštine zavisi od toga da li će opozicija nastaviti da opstruiše rad najvišeg zakonodavnog tela, kaže Aleksandar Vulin.

Na pitanje da li će ona biti izabrana sutra, Vulin je novinarima u Beogradu rekao da se to više ne može znati.

"Što se tiče većine u parlamentu - da, što se tiče broja glasova u parlamentu - apsolutno, i što se tiče podrške nacije bez ikakve dileme, ali da li će Dragoljub Mićunović odlučiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ode na večeru, ili da donese drugu odluku kojom će prekinuti skupštinu, kao što vidite mi na to ne možemo da utičemo", rekao je Vulin.

On smatra da je početak rada prvog dana parlamenta bio očekivan jer jedino što je opozicija koja se suočila sa manjkom glasova i poverenjem građana mogla da uradi je da vrši konstantnu opstrukciju.

Kako je rekao, opozicija pokušava da odloži neizbežno, a jedino što može da nastavi da radi je da opstrukciju postavi kao sistem rada u parlamentu.

"Meni će biti žao ako bude tako. Moram priznati da ovo što se desilo na početku da se nikada nije desilo u istoriji srpskog parlamentrazma", rekao je Vulin podsetivši da predsednik skupštine nije izabran jer je zasedanje prekinuto.

Vulin je naveo da to košta građane, kao i da ima političke posledice, međutim kaže, da svako ima pravo da zastupa svoje politicke interese kako misli da treba da bi dobio više glasova na sledećim izborima.

"Sa idejom opstrukcije, ja se ne bih radovao nekim sledećim izborima", zaključio je Vulin.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vulin: Gojković će biti izrabrana za predsednicu Skupštine, osim ako Mićunović ne odluči da ode na večeru

Izvor: Blic, 05.Jun.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da izbor Maje Gojković za predsednicu Skupštine Srbije na sutrašnjoj sednici parlamenta zavisi od toga da li će opozicija nastaviti da opstruiše rad najvišeg zakonodavnog tela...Na pitanje da li će ona biti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.