Vulin: Odluka francuskog suda ne može da prođe bez posledica

Izvor: N1 televizija, 29.Apr.2017, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Odluka francuskog suda ne može da prođe bez posledica

Odluka francuskog suda da Ramuša Haradinaja ne izruči Srbiji ne može da prođe bez posledica po naše bilateralne odnose, izjavio ministar rada Aleksandar Vulin.

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je u četvrtak zahtev Srbije za izručenje Haradinaja.

Haradinaj je odlukom suda na koju Srbija više nema pravo žalbe, oslobođen i vratio se na Kosovo. Haradinaj je priveden 4. januara na teritoriji Francuske, na osnovu poternice koju je protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << njega izdala Srbija zbog ratnih zločina počinjenih tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Vlada Srbije naložila je svim državnim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja u Francusku i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti toj zemlji, pišu "Večernje novosti".

Vulin je najavio niz bilateralnih mera kojima će, kako kaže, Srbija staviti do znanja Francuskoj da je nezadovoljna. Vulin je napomenuo da je Srbiji stalo do države, istine i žrtava kao i da je politika nadvladala pravo.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vulin: Daćemo do znanja Francuskoj da smo nezadovoljni

Izvor: Radio 021, 29.Apr.2017

Odluka francuskog suda da Ramuša Haradinaja ne izruči Srbiji ne može da prođe bez posledica po naše bilateralne odnose, izjavio je ministar rada Aleksandar Vulin...Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je u četvrtak zahtev Srbije za izručenje Haradinaja...Haradinaj je odlukom suda na...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.