Vulin: Obučeni lekari pregledaće osobe sa autizmom

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Obučeni lekari pregledaće osobe sa autizmom

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je danas da će u Beogradu biti pokrenut pilot projekat, socijalno-zdravstvena jedinica u kojoj će obučeni lekari pregledati i lečiti osobe sa autizmom.

On je naglasio da će taj projekat biti pokrenut u okviru postojećeg zdravstvenog sistema u saradnji sa ministarstvom zdravlja.

"Potpuno obučeni lekari pregledaće osobe sa autizmom", rekao je Vulin nakon otvaranja Skupštine Nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << organizacije osoba sa invaliditetom.

Vulin je naglasio da će se ovih dana, zajedno sa ministrom zdravlja, obratiti svim zdravstvenim ustanovama da posebnu pažnju posvete osobama sa invaliditetom, odnosno deci i odraslima sa autizmom.

"Dete ili odrasla osoba sa autizmom ne zna da kaže šta ga boli i zato lekari moraju da imaju poseban senzibilitet prema njima. Ako je potrebna radićemo dodatnu obuku", rekao je Vulin.

On je dodao da mu je na probleme osoba sa autizmom sugerisala majka pacijenta koji za svaku popravku zuba mora da prima totalnu anesteziju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Obučeni lekari pregledaće autistične osobe

Izvor: Mondo, 10.Maj.2016

Ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je da će u Beogradu biti pokrenut pilot projekat, socijalno-zdravstvena jedinica u kojoj će obučeni lekari pregledati i lečiti osobe sa autizmom...On je naglasio da će taj projekat biti pokrenut u okviru postojećeg zdravstvenog sistema u saradnji...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.