Vulin: Na Kosovu kvare radost Božića

Izvor: B92, 07.Jan.2016, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Na Kosovu kvare radost Božića

Peć -- Ministar Aleksandar Vulin čestitao je vernicima Božić i ocenio da se radost praznika na KiM godinama kvari time što se ne znaju počinioci zločina nad Srbima.

Vulin je u Pećkoj patrijaršiji prisustvovao liturgiji i zatražio od međunarodne zajednice da obezbedi uslove za povratak raseljenih na Kosovo i Metohiju.

"Svim pravoslavnim vernicima želim da čestitam praznik Hristovog rođenja i da im poželim da praznik provedu sa onima koje vole, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojim porodicama u miru i toplini porodičnog doma", poručio je Vulin.

Vulin je u izjavi Tanjugu rekao da je radost ovog praznika narušena jučerašnjim nasiljem u Đakovici, nerazrešenim pokušajem ubistva u Goraždevcu i da se radost ovog praznika godinama kvari time što ne znamo ko je počinio strašne zločine na KiM nad više od 1.000 Srba otkako je u pokrajinu došla međunarodna zajednica.

Vulin je rekao da se na praznik ne zahteva, već da na praznik može da se moli, zbog čega je zamolio međunarodnu zajednicu da se seti obaveza koje je preuzela u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Molim je da obezbedi povratak za sve koji su ikada raseljeni sa KiM, molim ih da sve ono što žele i što čine svojim državljanima i svojim građanima da to rade i na KiM. Samo tako će i današnji praznik i svaki drugi praznik biti isti za Srbe na Kosovu i Metohiji kao što treba da bude za svako ljudsko biće", rekao je Vulin.

Božićnoj liturgiji u Pećkoj patrijaršiji prisustvovali su predsednik Srpske liste Slavko Simić, šef Biroa Kancelarije za KiM u Kraljevu Aleksandar Erac, državni sekretar Aleksandar Jablanović, srpski poslanici u Skupštini Kosova Bojan Mitić, Milka Vuletić i Milena Milićević i manji broj Srba iz Metohije.

Božićna liturgija jutros je služena i u ostalim manastirima i crkvama na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radost Božića kvare nerasvetljeni zločinini

Izvor: Akter, 07.Jan.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin čestitao je jutros vernicima Božić i ocenio da se radost ovog praznika na Kosovu i Metohiji godinama kvari time što se ne znaju počinioci zločina počinjenih nad Srbima u pokrajini..Vulin je u Pećkoj patrijaršiji prisustvovao...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.