Vulin: Budući odnosi zavise od reakcije Turske

Izvor: Press, 24.Nov.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Budući odnosi zavise od reakcije Turske

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da budući odnosi između Srbije i Turske, nakon što je u Istanbulu ubijen Zvezdin navijač, zavise od reakcije Turske istakavši da očekuje da se ta zemlja ponaša onako kako bi se Srbija ponašala u tom slučaju.
„Ja znam da ovo nije uradila turska država nego ljudi kojih bi svaka država, pa i Turska morala >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se odrekne i da ih se stidi i najstrože kazni. Ukoliko Turska ne pokaže želju da se tako nešto desi, onda možemo da govorimo o tome da moramo dobro da razmislimo o odnosima sa Turskom ili svakom drugom državom koja bi se tako ponela prema takvom zločinu“, rekao je Vulin.

„To nije događaj, to je zločin i ništa drugo“, istakao je Vulin u Skupštini Srbije.



Podsetivši da su se i u Srbiji dešavale takve stvari i da je država veoma odlučno reagovala i da su počinioci možda čak i strože bili kažnjeni nego što bi bili da nije bilo elemanata „inostranosti“, Vulin je novinarima rekao da takvu reakciju očekuje i od Turske.

Vulin kaže i da bi Turska država morala da se odredi, ne deklarativno nego jasno koristeći sopstvene zakone da se razračuna sa ljudima koji se tako ponašaju.

„Ja moram da vam kažem da sam bio zgađen, ne samo izjavom trenera već i sad ste mogli da vidite da isti ti navijači nose transparente „Ko je sledeći“, rekao je Vulin.

Istakao je da to ne bi smelo da se dešava, te da se to u Srbiji ne bi dogodilo."To moja država ne bi dozvolila. Očekujem da se Turska baš tako ponaša“, naglasio je ministar.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vulin: Budući odnosi zavise od reakcije Turske

Izvor: Blic, 24.Nov.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da budući odnosi između Srbije i Turske, nakon što je u Istanbulu ubijen Zvezdin navijač, zavise od reakcije Turske istakavši da očekuje da se ta zemlja ponaša onako kako bi se Srbija ponašala u tom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.