Vukadin Rodić tukao radnicu u fabrici

Izvor: Blic, 21.Nov.2012, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadin Rodić tukao radnicu u fabrici

Sedela sam na zemlji, ispred kamiona. Vukadin Rodić me je povukao za kosu i iščupao ceo pramen, priča Slobodanka Đorđević, jedna od petnaestak meštana Stragara koji su se u ponedeljak oko 14 časova sukobili sa obezbeđenjem beogradskog biznismena Vukadina Rodića, brata Aleksandra Rodića, sadašnjeg vlasnika dnevnog lista „Kurir“.

Incident je izbio ispred kapije fabrike „Stragarit“ u pokušaju radnika da spreče iznošenje mašina i opreme iz fabrike. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Obezbeđenje je krenulo na nas lopatama, šipkama i grabuljama, nastao je haos i više se nije znalo ko koga juri - opisuje incident Slobodanka Đorđević.

Vukadin Rodić negira da je povredio Slobodanku i optužuje meštane da su izazvali tuču. On tvrdi da su mašine koje su njegovi radnici izneli vlasništvo trećeg lica i da je „ABC kompani“ dobila sudski nalog da ih u roku od 30 dana iznese iz fabrike.

U tuči pred kapijom „Stragarita“ lakše su povređeni Slobodanka Đorđević i Ljubodrag Blažić, a bilo je povređenih i na strani Rodićevog obezbeđenja. Policija je stigla kad se sve smirilo i u toku popodneva podnela prekršajne prijave protiv Slobodanke, njenog supruga Milovana i Zorana Takovca.

Oni se terete da su gađali radnike obezbeđenja kamenjem, razbili retrovizor na kamionu i izazvali incident. Prekršajna prijava podneta je i protiv Vukadina Rodića zbog nasrtaja na Slobodanku.

Meštani koji su telima blokirali fabriku kažu da su oni nekadašnji radnici „Prizbesta“ i da mesna zajednica godinama sudski osporava da je imovina „Stragaritova“, u kojoj je Rodić više od jednu deceniju imao svoj udeo u opremi i mašinama. „Prizbest“ je u stečaju, a meštani optužuju Rodića da koristi sudski vakuum i iznosi imovinu iz fabrike. Predmet je trenutno u Privrednom apelacionom sudu u Beogradu i čeka se konačan ishod.

- Sud je naložio da iznesemo opremu, za koju tri godine plaćamo zakup. I prekjuče smo je kao i pre mesec dana iznosili. Sud je njima i pre desetak dana naložio da se udalje sa lokacije ispred fabrike i da se u prisustvu sudskog izvršitelja, po utvrđenom spisku, oprema iznese, a da policija asistira - kaže Vukadin Rodić koji negira da je on ili bilo ko od njegovih ljudi otkinuo pramen kose Slobodanki Đorđević. Rodić kaže da ima video-zapis na kome se vidi kako meštani na njegove radnike nasrću lopatama i motkama. Slobodanka Đorđević kaže da će zbog povreda, protiv Rodića podneti privatnu krivičnu prijavu. 

Sudija odložio presudu

Dvadesetak učesnika tuče, meštana i radnika Rodićevog obezbeđenja zajedno sa Vukadinom Rodićem, završilo je juče pred sudijom za prekršaje. Sudija Zoran Jovanović, međutim, nije doneo nikakvu presudu jer se, zbog slave, nije pojavio Takovac.

Povezane vesti: I policajci diluju drogu u diskotekama
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukadin Rodić tukao radnicu u fabrici: "Povukao me je za kosu i iščupao ceo pramen!"

Izvor: S media, 21.Nov.2012

-Vukadin Rodić me je povukao za kosu i iščupao ceo pramen, priča Slobodanka Đorđević, jedna od petnaestak meštana Stragara koji su se u ponedeljak oko 14 časova sukobili sa obezbeđenjem beogradskog biznismena Vukadina Rodića, brata Aleksandra Rodića, sadašnjeg vlasnika dnevnog lista „Kurir“...Slobodanka...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.