Vučić sa Vilijamsonom: Izveštaj o trgovini organima od ogromnog značaja za Srbiju

Izvor: Kurir, 22.Jul.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Vilijamsonom: Izveštaj o trgovini organima od ogromnog značaja za Srbiju

Mi smo od početka očekivali pošten i objektivan pristup, što je tužilac Vilijamson svojim radom na najbolji način potvrdio i na taj način opravdao svoju reputaciju kao borac za poštovanje prava, naglasio je premijer Srbije

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Beogradu da će objavljivanje izveštaja glavnog tužioca Specijalnog tima za istragu o trgovini ljudskim organima Klinta Vilijamsona biti od ogromnog značaja za Srbiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Vučić je na sastanku sa Vilijamsonom istakao da će objavljivanje zveštaja potvrditi objektivnost instuticija Evropske unije i međunarodne zajednice u istrazi počinjenih zločina tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine, ali i na prostorima bivše Jugoslavije.

Vilijamson, koji je doputovao u Beograd uoči objavljivanja izveštaja Specijalnog tima o nalazima istrage o trgovini ljudskim organima tokom rata na Kosovu i Metohiji, zahvalio je srpskim pravosudnim organima na izuzetno dobroj i efikasnoj saradnji tokom istražnog postupka. Srpski premijer je zahvalio tužiocu za "istrajnost" u rasvetljavanju počinjenih zločina.

"Mi smo od početka očekivali pošten i objektivan pristup, što je tužilac Vilijamson svojim radom na najbolji način potvrdio i na taj način opravdao svoju reputaciju kao borac za poštovanje prava", naglasio je premijer Vučić.

Inače, prištinski mediji prenose danas da Vilijamson ima dokaze za ratne zločine i da će biti optuženo najmanje deset pripadnika nekadašnje OVK, ali nema dokaze i za trgovinu organima.

Američki tužilac je boravio i na Kosovu, a prema najavama u medijima, krajem meseca bi trebalo da obelodani svoj izveštaj o mogućim nezakonitim radnjama u vezi s trgovinom organima.

Kako prenose prištinski i beogradski mediji, izvestaj međunarodnih istražitelja kojima rukovodi Vilijamson trebalo bi da bude objavljen tokom naredne nedelje u Briselu i to u ponedeljak 28. jula.

Vilijamson, koji od početka rukovodi Specijalnom jedinicom za istragu slučajeva pomenutih u izveštaju Dika Martija o organizovanom kriminalu i trgovini organima, trebalo bi u avgustu da okonča mandat nakon što prethodno saopšti rezultate istrage koja je trajala tri godine.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vučić: Očekujem objektivan izveštaj EU o ratnim zločinima na Kosovu

Izvor: Press, 22.Jul.2014

Premijer Vučić je tokom sastanka sa Vilijamsonom istakao da će objavlivanje Izveštaja o nalazima istrage o trgovini ljudskim organima tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine biti od ogromnog značaja za Srbiju.. ... Vučić se zahvalio Vilijamsonu za istrajnost u rasvetljavanju počinjenih...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.