Vučić obišao radove na obnovi škole u Rajkoviću

Izvor: RTS, 20.Mar.2016, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić obišao radove na obnovi škole u Rajkoviću

Premijer Aleksandar Vučić obišao je radove na obnovi seoske škole u Rajkoviću, naselju koje pripada opštini Mionica.
Premijer je stigao u Rajković povodom početka radova na sanaciji i adaptaciji šklole u vrednosti od 25.876.300 dinara, a brojni meštani koji su se tom prilikom okupili, pozdravili su ga aplauzom.

Vučića su dočekali i đaci, odeveni u srpsku nošnju, i poslužili ga hlebom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i solju. 
Direktorka škole Olga Petrović, rekla je da će, kada svi radovi budu završeni, ova škola, koja je danas prilično oronula, biti kao „Most na Žepi“.
Objasnila je da je predviđeno da se zameni deo krova, promene podovi, stolarija, izradi termofasada, naprave tri kabineta, kako bi deca konačno dobila kabinetsku nastavu, budući da postoji 200 kvadrata neiskorišćenog prostora.
Takođe, dodaje, planirana je i izgradnja prostorija za fizičku nastavu i vanškolske aktivnosti.
Za osoblje će biti napravljene kancelarije, tako da nastavnici neće više, kako je kazala, biti razbacani po celoj školi.
Škola će takođe dobiti bolje sanitarne čvorove, bliže deci.
Inače, školu u Rajkoviću pohađa 106 đaka, a ima još osam izdvojenih odeljenja, tako da broji ukupno 242 đaka, 22 odeljenja i 32 nastavnika.
Petrovićeva je ukazala da je posebno ponosna na činjenicu da je 95 odsto zaposlenih stručan kadar, iako je reč o seoskoj školi.
„Deca i nastavnici daju dušu školi“, podvukla je ona dodajući da se nada da će im neko pomoći i za nabavku potrebne opreme.
OŠ ”Vojvoda Živojin Mišić” u Rajkoviću je jedna od najstarijih osnovnih škola u mioničkoj opštini, a počela je da radi od 1888. godine kao nepotpuna četvororazredna škola. Tada se nalazila u zgradi u kojoj je danas poššta.
Rajkovićka škola se od 1972. godine nalazi u adaptiranoj zgradi nekadašnjeg zadružnog doma.
U septembru 1976. godine školi “ Milovan Glišić” u Rajkoviću pripojene su škole “Živojin Mišić” u Brežđu, kao i četvororazredne škole u Planinici i Krčmaru, a potom još tri četvororazredne škole u Toliću, Ključu i Đurđevcu.
Osnovna škola “Vojvoda Živojin Mišić” u Rajkoviću danas obuhvata devet školskih jedinica, od kojih su dve osmorazredne i sedam četvororazrednih.
Sedište škole je u Rajkoviću, a svaka od ovih devet škola, još pre spajanja, imala je svoj istorijski razvoj.
Najstarija je škola u Krčmaru koja je počela sa radom 1867. godine i spada među najstarije škole u Valjevskom kraju.
Novim radovima učenici škole u Rajkoviću moći će, kako ističu u školi, osetiti prednosti kabinetske nastave, dobiti lepši, topliji i konforniji prostor za izvođenje nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jednaki uslovi za obrazovanje dece u Srbiji

Izvor: Studio B, 20.Mar.2016

Premijer Aleksandar Vučić posetio je selo Rajković u opštini Mionica, povodom početka radova na sanaciji i adaptaciji škole "Vojvoda Živojin Mišić", a potom i Ljig gde je prisustvovao potpisivanju ugovora o obnovi Srednje škole "1. 300 kaplara"...Vučić je tom prilikom poručio da je cilj...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.