Vučić o Đilasu:Dačić je šarmantniji

Izvor: B92, 02.Sep.2013, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Đilasu:Dačić je šarmantniji

Beograd -- Potpredsednik vlade Vučić izjavio da će o vlasti u Beogradu s koalicionim partnerima razgovarati posle dijaloga u Briselu i okončanja velikih ulaganja.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da smatra da je premijer Ivica Dačić govorio u političkom smislu kada je ocenio da je gradonačelnik i lider DS Dragan Đilas na putu da postane "pluskvamperfekat" i dodao da će sa premijerom o vlasti u Beogradu, ali i u Vojvodini, razgovarati kada budu bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završeni veliki poslovi u zemlji.

Vučić je na pitanje novinara da komentariše tu izjavu Dačića rekao da on ne može na takav način da govori, da je Dačić "šarmantniji" od njega i izražava se na drugačiji način. "Nisam čovek koji ume da se osmehuje, niti ume na takav način da se obraća javnosti", rekao je Vučić.

Na pitanje kada će se odlučivati o vlasti u Beogradu, Vučić je rekao da će o tome odlučivati Glavni odbor SNS, ali i organi SPS.

Đilas nije želeo danas da komentariše izjavu Dačića da je na putu da "postane pluskvamperfekat". On je nakon obilaska obdaništa "1001 radost" kazao da ne želi "politikom da truje takvo mesto" i najavio da će na sutrašnjoj konferenciji za novinare DS komentarisati sve što se dešavalo u prethodnih nekoliko dana, pa i Dačićevu izjavu.

"Ne mislim da ima potrebe za strašnom žurbom, ali mislim da je važno da se nastavi da se rade veliki poslovi u Beogradu, a imamo puno posla i u celoj Srbiji", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, on i lider SPS su više puta razgovarali o tome i "nikada nije bilo vremena". "Odluku o vlasti u Beogradu doneće glavni odbori SNS i SPS. Očekujem da ćemo ja i Dačić, kad završimo dijalog, 8. septembra u Briselu i kad završimo velike investicije, razgovarati o tome kako vidimo budućnost Beograda i Vojvodine", zaključio je Vučić.

On je ocenio da Đilas vodi stranku i preduzima poteze koje smatra najboljim za svoju stranku. Primetio je: "Bes i mržnja ne proizvode baš najbolje rezultate".

Lider SNS je naveo da je prethodnih dana pobijao tačku po tačku kritike DS i da tu nije imao nikakvih problema, uz ocenu da DS ni po jednom pitanju nije bil u pravu. Vučić je objasnio da su iz DS rekli da nema optužnica za organizovani kriminal, a da je za godinu podignuto 180, kao i da su naveli da raste nezaposlenost, a da svi podaci pokazuju da je nezaposlenost sa 25,3 smanjena na 24,1 odsto.

"Mislim da to nije mali uspeh imajući u vidu geometrijsku progresiju kojom je ta linija nezaposlenosti rasla od 14,8 u 2008. do 25,9 u 2012. godini i mislim da je to zaustaviti i krenuti tim trendom pada nezaposlenosti veoma važno za zemlju, a taj trend će se nastaviti".

"Na ta dva primera sam pokazao da ti argumenti nisu bili validni, a o svemu drugom poltiičke stranke će donositi svoje odluke", rekao je Vučić.

S druge strane, premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić ponovio je danas stav da je gradonačelnik Beograda "na putu da postane" "pluskvamperfekat", ali je i dodao da će se o eventualnoj smeni beogradske vlasti razgovarati narednih dana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ne treba žuriti sa smenom Đilasa

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2013

Vicepremijer i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će o vlasti u Beogradu sa koalicionim partnerima razgovarati posle dijaloga u Briselu i završetka velikih investicija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.