Vučić goste proveo kroz sve delove Srbije

Izvor: Blic, 23.Jun.2017, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić goste "proveo" kroz "sve delove Srbije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je, zajedno sa visokim gostima koji su prisustvovali njegovoj inauguraciji u Palati Srbija, obišao salone u tom zdanju koji su specijalno za ovu priliku bili prilagođeni i predstavljali su pojedine delove Srbije, čime je i završena svečanost povodom inauguracije.

U tim salonima predstavljeni su lepota i istorija regija Srbije - Južne, Istočne, Centralne i Zapadne, zatim Vojvodine i Kosova i Metohije, kao i Raške oblasti i Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Vučić je goste "proveo" kroz "sve delove Srbije", gde su mogli da se upoznaju sa hranom, običajima, tradicijom i specifičnostima pojedinih delova zemlje, a posebna se izdvaja deo koji je namenjen predstavljanju Inovacija i moderne tehnologije, u kojem je goste dočekao i "Nikola Tesla sa svojim izumima".

U Palati Srbije danas je održan svečani prijem povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije a šef države sa suprugom Tamarom dočekivao je zvanice iz Srbije ali i regiona, Evrope i sveta.

Mnogobrojne šefove država i vlada kao i druge visoke zvanice Vučić je sa suprugom Tamarom dočekao u centralnom holu Palate, a zatim je usledilo i njegovo obraćanje prisutnima.

Među brojnim domaćim i stranim zvaničnicima bili su predsednici Hrvatske i Crne Gore, Kolinda Grabar Kitarović i Filip Vujanović, sva tri člana predsedništva BiH Mladen Ivanić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, premijeri Mađarske Viktor Orban i Austrije Kristijan Kern, premijer Gabona Emanuel Isoze Ngonde...

Inauguraciji su prisustvovali i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, potpredsednik vlade Ruske federacije Dmitri Rogozin, izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa Hojt Brajan Ji, potpredsednik Svenarodnog kineskog kongresa Đi Bingsjuen...

Takođe i evropski komesar Johanes Han, zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, mandatarka za sastav vlade Ana Brnabić, šef diplomatije Ivica Dačić.

Bli su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, patrijarh SPC Irinej, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar...

Prisustvovala su i trojica bivših predsednika Srbije - Tomislav Nikolić, Milan Milutinović i Zoran Lilić.

Pored zvaničnika, svečanosti su prisustvovali i sportisti, umetnici i glumci, među kojima i istaknuti britanski glumac i reditelj Ralf Fajns.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.