Vučić čestitao Merkelovoj reizbor za predsednicu stranke

Izvor: B92, 07.Dec.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao Merkelovoj reizbor za predsednicu stranke

Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel ponovni izbor za predsednicu Hrišćansko-demokratske unije.

Vučić je ocenio da "samo snažan lider može da izvede birače na pravi put", saopštila je Vlada Srbije

"Ponovo se pokazalo da samo tako snažan lider sa čvrstom voljom da ne posustane u vremenima teškoća i turbulencija, može da izvede svoje birače i celo društvo na pravi put, put napretka i dobrih rezultata", naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučić u čestitki.

On je dodao da su modernim demokratskim društvima potrebni jasna vizija i mudre ideje onih koji se, kako je naveo, "neće ustručavati da rade više i posvećenije da bi našli rešenja za brojne prepreke na putu osnovnih principa demokratije".

Vučić je istakao da su principi demokratije "principi koje usvajamo, a da nismo svesni izazova koji oni sa sobom nose".

Premijer Srbije je u čestitki naveo i da je "veoma zahvalan i počastvovan" što, kao predsednik Vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke, ima mogućnost da sarađuje s nemačkom kancelarkom, kao "najznačajnijim evropskim liderom" i da primeni "dragocene savete koji su u brojnim prilikama bili od velike pomoći".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.