Vučić: Očekujem manje tenzija za godišnjicu Oluje

Izvor: Mondo, 24.Jun.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujem manje tenzija za godišnjicu Oluje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ove godine očekuje manje tenzija između Srbije i Hrvatske, bez obzira na predstojeću godišnjicu akcije "Oluja."

Foto: Tanjug, Sava Radovanović

"Nadam se da će, bez obzira na godišnjicu 'Oluje', biti manje tenzija nego prošle godine. Svako smanjivanje tenzija je konkretno rešavanje problema", rekao je Vučić u intervjuu emitovanom u "Dnevnik" HTV, dan posle prijema koji je povodom svog stupanja na dužnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << priredio u Beogradu, na kojem je bila i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović što je Vučić ocenio kao veoma važno za odnose Zagreba i Beograda.

"To je od velike važnosti za naše odnose. Time se pokazalo poštovanje prema Srbiji, a i veliko poštovanje koje Republika Srbija ima prema Republici Hrvatskoj", rekao je Vučić, prenosi agencija Hina.

"Srećan sam što su mi Kolinda i drugi ukrali šou"

Predsednici Grabar-Kitarović bila je to prva poseta Beogradu, a drugi dolazak u Srbiju pošto se prošle godine s Vučićem, tada premijerom Srbije, sastala u Subotici gde su potpisali "Subotičku deklaraciju o normalizaciji odnosa" dveju država.

ISTORIJSKI SUSRET: Deklaracija o boljim odnosima

Istakavši da su odnosi Srbije i Hrvatske "uvek bili, i uvek će biti kičma odnosa u regionu", Vučić je kazao da se s hrvatskom predsednicom dogovorio da razgovaraju o određenim problemima i da "dva-tri pokušaju da reše u sledećih šest meseci".

"Što se nas tiče, mi smo spremni da razgovaramo o (u ratu) nestalim osobama kojih je i dalje mnogo na obe strane, da rešavamo sve probleme koje imamo i oko funkcioniranja pravosuđa, i u regionu, i na bilo kojivou. Mi smo spremni čak i da otvorimo neka druga pitanja, a to je uređenje naših granica, dakle pre svega na Dunavu".

Bolji odnosi sa Hrvatskom, Kolinda donela ćokolade

"Važno je da imamo otvoren dijalog, da pokazujemo poštovanje i da međusobno razumemo stavove", naglasio je Vučić u intervjuu.

Upitan o problemu "Agrokora", Vučić je kazao da to nije političko pitanje, ali smatra da je to veliki problem i da dve zemlje moraju pokušati da, koliko god mogu, smanje teške eventualne posledice koje mogu nastati odlaskom tog koncerna u stečaj.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.