Vučić: Kina za građane Srbije - iskreni prijatelj

Izvor: Press, 17.Dec.2014, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kina za građane Srbije - iskreni prijatelj

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na početku bilateralnog susreta sa kineskim premijerom Li Kećijangom da građani Srbije doživljavaju Kinu kao iskrenog prijatelja i da Kina može da računa na Srbiju.
"Kina može da računa na Srbiju kao na pouzdanog i odgovornog prijatelja, kakav je Kina uvek bila Srbiji", poručio je Vučić.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << može da ugosti jednog od najmoćnijih lidera sveta.

"Mi smo jedna mala zemlja, po svojoj veličini, ali ne i po ljudima, koji je nastanjuju, i koji osećaju Kinu kao iskrenog prijatelja", rekao je Vučić.

Kako je naglasio, Srbija podržava politiku jedne Kine.

"Toj politici smo dosledni i nećemo je menjati", istakao je srpski premijer.

Prema njegovim rečima, Srbija smatra da postoji veliki prostor za unapređenje bilateralne saradnje.

"Imamo politički veoma dobre odnose, očekujemo da unapredimo ekonomske odnose, da razmena bude neuporedivo veća i da ojačamo razvoj instrastrukre, kao I da zainteresujemo i privučemo što veći broj kineskih privrednika koji bi dfošli da investiraju u Srbiju jer odavde posluje tržište od gotovo milijardu ljudi sa kojima imamo slobodnu trgovinsku razmenu", rekao je Vučić.

To bi, kako je istakao, bila idealna prilika za kineske privrednike da ulaže u Srbiju i da zarade što je moguće više.

Kako je rekao, radi s eo tržištu cele EU, Rusije, Belorusije, Kazahstana i Turske.

"Sve sto u regionu možete da zamislite, mi sa njima imamo slobodnu razmenu", rekao je Vučić.

Ukazavši da su na sastanku svi ministri u vladi, Vučić je rekao da je time Vlada Srbije želela da pokaže kineskoj delegaciji koliko je poseta značajna i koliko Srbija poštuje Kinu.

Li je prvi kineski premijer koji je posetio Beograd posle 28 godina.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vučić: Hvala Kini što nas poštuje

Izvor: Studio B, 17.Dec.2014

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio se premijeru Kine Li Kećijangu zbog toga što Kina poštuje politiku i evropski put Srbije. ..Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare s kineskim premijerom Li Kećijangom rekao da se dve zemlje slažu po svim ključnim političkim pitanjima i da i jedna...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.