Vučić: Do kraja godine reforma javnog sektora

Izvor: Politika, 08.Jul.2013, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Do kraja godine reforma javnog sektora

BEOGRAD –Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija pre kraja godine ući u proces reforme javnog sektora i javnih preduzeća.

On je na konferenciji „Srbija se okreće ekonomiji - odgovorno zajedno do izlaska iz krize” u beogradskom hotelu Hajat rekao da su reformu javnog sektora obećavali svi političari, ali da su svi lagali kada su govorili da neće biti partijskog upliva na javna preduzeća.

Vučić je istakao da će reforma >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << javnog sektora i javnih preduzeća početi konkursom za izbor čelnika tih preduzeća i da onda predstoji stvarna rreforma.

„Javna preduzeća ne smeju da budu krave muzare i da služe za socijalno napajanje, kao što je bilo do sada”, rekao je Vučić i dodao da ta preduzeća moraju da se ponašaju tržišno.

Potpredsednik vlade je ocenio i da će novi Zakon o javnim nabavkama onemogućiti zloupotrebe i najavio popravljanje investicionog ambijenta kroz skraćenje birokratskih procedura.

„Naše je da popravimo privredni ambijent i da pokušamo da privučemo strane investitore”, rekao je Vučić i naglasio da Srbija treba da se bori za svakog investitora.

„Vladavina prava, skraćenje birokratskih procedura, otvaranje kancelarije za brze odgovore, reforma javnog sektora i javnih preduzeća, izmena Zakona o radu i reforma penzionog sistema, oblasti su kojima ćemo se baviti u narednih šest meseci”, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, glavni cilj vlade je smanjenje nezaposlenosti u Srbiji i da za godinu do dve stopa nezaposlenosti padne ispod 20 odsto.

Vučić je ocenio da je Srbija u pregovorima o članstvu u EU bila pouzdanija u razgovorima od EU i da EU nije baš u potpunosti učinila ono što je rekla.

„Srbija je ispunila 100 posto obećanog, a EU 90 odsto”, rekao je Vučić.

Potpredsednik vlade je istakao da je Srbija ponosna na činjenicu što niko ne može da kaže da nije pouzdan partner i da nije radila ono što je dogovoreno.

----------------------------------------------------

Vučić: Voleo bih da je MMF bio manje strog

BEOGRAD –Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je Međunarodni monetarni fond (MMF) potreban Srbiji, ali da bi on voleo da je Fond bio za nijansu manje strog.

On je na skupu „Srbija se okreće ekonomiji” u Beogradu objasnio da ta želje nije zato šo Vlada Sbije nije spremna na teške poteze i teške stvari, nego zato što je „ođednom došlo sve na naplatu, od Kosova i korupcije do javnog duga koji više ne može da se održava”.

„Sve nam je iz prethodnih 25 godina došlo na naplatu i, nažalost, neko mora da se suoči sa tim”, istakao je potpredsednik srpske vlade.

Vučić je govoreći o zahtevima MMF-a kazao da on i ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić imaju iste političke ciljeve i da će u okviru razgovara u rekonsktrukciji vlade videti šta može da se uradi, a šta ne.

Beta

objavljeno: 08.07.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija ispunila 100 odsto, EU 90"

Izvor: B92, 08.Jul.2013

Beograd -- Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija pre kraja godine ući u proces reforme javnog sektora i javnih preduzeća...On je na konferenciji "Srbija se okreće ekonomiji - odgovorno zajedno do izlaska iz krize" u beogradskom hotelu Hajat rekao da su reformu...

Nastavak na B92...

Vučić: Javna preduzeća ne smeju da budu krave muzare!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2013

Reformu javnog sektora obećavali su svi političari, ali su svi lagali kada su govorili da neće biti partijskog upliva na javna preduzeća, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i najavio je da će Srbija pre kraja godine ući u proces reforme javnog sektora i javnih preduzeća....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.