Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Nov.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Bosna i Hercegovina postaje sve važnija za Srbiju

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (VMBiH) Denis Zvizdić poželio je dobrodošlicu premijeru Srbije Aleksandru Vučiću večeras na svečanom prijemu u hotelu Evropa u Sarajevu, povodom posjete delegacije Vlade Srbije i sutrašnje zajedničke sjednice VMBiH i Vlade Srbije.

Kako je Zvizdić naglasio, taj događaj doprinijet će daljem jačanju regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa, te stvaranju pretpostavki za jačanje ekonomskih odnosa.

Zaključio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je kako je dalje jačanje ekonomskih odnosa dobra pretpostavka i za jačanje političkih.

Premijer Srbije je, nakon što se zahvalio na gostoprimstvu, naglasio da je ovaj događaj mnogo važniji za Srbiju i BiH i sve njihove narode nego poruka koju šalju Evropskoj uniji, jer je "ključno da se naši ljudi osjećaju bolje i sigurnije".

Vučić je naveo da je Srbija za BiH drugi trgovinski partner ali da će se "boriti" da BiH postane prvi te da BiH postaje sve važnija za Srbiju u koju sve više izvozi.

Na kraju je naglasio da dvije države imaju "čisti" interes, ali prije svega je potrebno da Srbi, Hrvati i Bošnjaci što prije shvate da moraju da žive zajedno.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vučić: Srbija da postane prvi spoljnotrgovinski partner BiH

Izvor: Capital.ba, 03.Nov.2015

SARAJEVO, Srbija je drugi spoljnotrgovinski partner BiH, ali će se nastojati da postane prvi, izjavio je večeras u Sarajevu premijer Srbije Aleksandar Vučić tokom prijema koji je u čast delegacije Vlade Srbije organizovao predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić. Vučić je zahvalio...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.