Vučić: Bilo tehničkih propusta pri padu helikoptera

Izvor: SandzakPress.net, 30.Mar.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Bilo tehničkih propusta pri padu helikoptera

Srbija – Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je pročitao i drugi izvještaj o padu vojnog helikoptera i da tamo “nema Bog zna šta spektakularno”, ali da je bilo tehničkih propusta.   Vučić je rekao da u izjveštaju postoje dvije važne stvari koje će javnost saznati, i dodao da je sigurno da je bilo tehničkih propusta, ali da oni nisu odlučno doprijineli nesreći.   Premijer je u Palati Srbije novinarima kazao da se nada da će im detalje o nesreći saopštiti ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << iz tužilaštva.   Premijer je ponovio da ministri odbrane i zdravlja nisu čekali helikopter na aerodromu i da nisu željeli da se dogodi tragedija koja se desila i da ne razume napade političara pogotovo bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i pojedinih medija. Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je ranije danas da još nije dobio izvještaj vojne komisije koja je trebalo da utvrdi uzrok pada helikoptera kod Beograda i eventualnu odgovornost za nesreću u kojoj je 13. marta poginulo sedam osoba. Posle pada helikoptera formirane su dvije komisije. Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, saopštila je 18. marta da je završila rad i da je izvještaj podnijet zamjeniku Višeg javnog tužioca u Beogradu.  Stručna komisija koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane danas treba da završi rad i podnese izveštaj. (Blic)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Vučić: Javnost će saznati dve važne stvari o padu helikoptera

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Mar.2015

Jedino je premijer Aleksandar Vučić, danas (30. mart), kada ističe rok za predaju izveštaja druge, tehničke komisije o padu vojnog helikoptera 13. marta, rekao novinarima nešto konkretno...Prvo, da je pročitao izveštaj, za razliku od ministra odbrane i ministra policije koji su negirali da su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.